Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 10. 13:02, szerda | Helyi sport

Újabb nemzetközi kézilabda siker

Újabb nemzetközi kézilabda siker

Nemzetközi tornán remekeltek ismét a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola fiú kézilabdázói. A második éve zajló I.H.T. Torna őszi fordulóját rendezték meg Pozsonyban a 6. és 8. osztályosok számára.

Mindkét korosztályban az SKP Bratislava (szlovák), a Sokol Nové Veselí (cseh) és az AON Fivers (osztrák) csapatai voltak Horváth Árpád tanítványainak ellenfelei. A fiatalabbak a szlovák és a bécsi csapatot meggyőző játékkal fektették két vállra, míg a Veselí gárdája ellen végig szoros mérkőzésen szenvedtek vereséget. Sajnos az utolsó pillanatban sorsdöntő hétméterest hibáztak a kicsik, így elúszott az egyenlítés lehetősége és kétgólos hátrányban fejezték be a derbit.

A nyolcadikosok a pozsonyi gárdával a félidőig fej-fej mellett haladtak, majd állandósult az öt-hat gólos tatabányai vezetés. A végére a védekezésbe több hiba csúszott, de így is két gólos magyar győzelem született. A nagy rivális, cseh Veselí ellen kiütéses (40:21) győzelmet arattak a srácok. A bécsi gárda ellen nagy kapkodás jellemezte a kodályosok játékát, sajnos a védekezésük „átjáróház” volt és a 17:8-as félidő után nem maradt idő az egyenlítésre, három gólos vereség lett a vége. Az összesítés után a hatodik osztályos csapat két győzelemmel és egy vereséggel a második helyről várja a tavaszi folytatást, míg a nyolcadikosok ugyanilyen mérleggel a körbeverések miatt, jobb gólkülönbséggel az első helyen zártak. Ezek a mérkőzések remekül szolgálják az országos gyermekbajnokságra és a diákolimpiára való felkészülést.

A csapatok tagjai:
6. osztály: Bogyó Benedek, Szaák Bence, Farkas Bence, Barabás Zsolt, Stadtmüller Balázs, Zovits Zalán, Cserveny Marcell, Horváth Milán, Bagi Balázs, Gyurmánczi Ádám, Kamocsai Bendedgúz, Barna László

8.osztály: Eichkern Levente, Cserhalmi Antal, Gulyás Gergő, Antal Máté, Bagi Gergő, Szakács Benedek, Kuzma Ábel, Rozner Kevin, Kiss Soma, Máté Dávid, Lovasi Zoltán, Cutura Dárió, Jaczkó Szabolcs

Mindkét csapat edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 20. 07:21, szombat | Sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.