Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 03. 11:27, szerda | Helyi sport

Újabb tornagyőzelem

Újabb tornagyőzelem

Az elmúlt hétvégén Tarjánban megkezdődött a hagyományos „4 város tornája” elnevezésű fiú kézilabdatorna idei versenysorozata, melyen a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola 6. és 8. osztályos csapatai mellett az ausztriai West Wien, a cseh Zubri és a szlovákiai Povazská Bystrica korosztályos együttesei vettek részt. A tanév folyamán mind a négy város egyszer házigazdája a rendezvénynek, két helyszínen 5. és 7. osztályos mérkőzéseket, a másik két helyszínen 6. és 8. osztályos derbiket tartanak, így mindig 2-2 forduló után alakul ki a csapatok végső sorrendje tavaszra. Ez a több éve zajló nemzetközi torna nagyon jól szolgálja minden csapat számára a felkészülést az országos megmérettetésekre. Az edzők bátran próbálgatják játékosaikat a különböző posztokon, a fiatalok viszont igazán komolyan veszik ezeket a tornákat, főként az idősebb korosztályokban igazán „vérre menő” csatákat vívnak egymással a fiúk, a kisebbek pedig rutint szerezhetnek a tétmérkőzésekre. A mostani, első forduló után a hatodikosok 2 győzelemmel és 1 döntetlennel a második helyről várják a tavaszi folytatást. A srácok rengeteget fejlődtek az elmúlt szezon óta, viszont a mérkőzések utolsó 2-3 perce még mindig kritikus, hiszen ekkor kezdődik a kapkodás, a sok technikai hiba, még a biztos vezetés tudatában is. Az idősebb korosztályban a West Wien és a Zubri együttese nem okozott komolyabb gondot Horváth Árpád tanítványainak, hiszen mindkét gárdát kiütéses győzelemmel utasították maguk mögé. Viszont a szlovákiai csapattal minden évben ki-ki meccset vívnak, nem volt ez másképpen most sem, a szerencse most a tatabányai fiúknak kedvezett és az 1 gólos győzelemmel az első helyen zárták az őszi fordulót.

Eredmények:

6.osztály
Kodály- West Wien 13:9, Kodály – Zubri 13:13, Kodály – Povazská Bystrica 12:11
A csapat tagjai: Árendás Bence, Bagi Balázs, Barabás Zsolt, Barna László, Cserveny Marcell, Farkas Bence, Gyurmánczi Ádám, Horváth Milán, Kamocsai Bendegúz, Papp Domonkos, Stadtmüller Balázs, Zovits Zalán

8. osztály
Kodály – West Wien 31:21, Kodály – Zubri 39:13, Kodály – Povazská Bystrica 20:19
A csapat tagjai: Antal Máté, Bagi Gergő, Csapó Levente, Cserhalmi Antal, Eichkern Levente, Előd Barnabás, Gulyás Gergő, Jaczkó Márk, Jaczkó Szabolcs, Kiss Soma, Kuzma Ábel, Máté Dávid, Rozner Kevin, Szakács Benedek

Mindkét csapat edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 20. 07:21, szombat | Sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.