Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Augusztus 28. 11:35, szerda | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Kanyó Antal Emléktornán küzdöttek

Kanyó Antal Emléktornán küzdöttek

Az elmúlt hétvégén a Grundfos Kézilabda Kupával egy időben Tarjánban nemzetközi utánpótlás kézilabdatornát rendezett a Grundfos Tatabánya KC U14-es korosztályú fiúk részére.

Amely a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt egykori kiváló tatabányai kézilabdázó és edző, Kanyó Antal emléke előtt tisztelegve a „Kanyó Antal Emléktorna” nevet kapta.
A tornán 6 meghívott csapat vett részt: Nové Zámky HK (szlovákia), Silkeborg – Voel Kfum (Dánia), Bjerringbro FH (Dánia), Dabas SC, Szigetszentmiklósi KSK valamint a házigazda Grundfos Tatabánya KC. A csapatok két napon át körmérkőzéses rendszerben küzdöttek a helyezésekért. A tatabányai fiúk nagyon jó mérkőzéseket vívtak, a teljesítményük azonban még hullámzó volt. Az öt mérkőzésből négyet megnyertek kisebb-nagyobb arányú gólkülönbséggel, Horváth Árpád minden játékosának játéklehetőséget tudott biztosítani. Amint az várható volt, a Bjerringbro csapatával keményen meg kellett küzdeniük, tulajdonképpen ez volt a torna döntő mérkőzése. A nagydarab dánok ellen jól és bátran kezdtek a fiúk, az első félidő 15. percéig vezettek is 2-3 góllal, aztán fokozatosan elfogyott az előny, sajnos a hazaiak védekezése átjáróház lett, így a szünetre 1 gólos dán vezetéssel fordultak a csapatok. A második játékrészben gyengén indítottak, majd nagyot küzdöttek srácaink, a védekezésben összekapták magukat és az utolsó fél percben Balogh Marcell révén sikerült egyenlíteni, majd a dánok időn túli szabaddobáshoz jutottak, de az szerencsére nem ment be, így döntetlennel zárult a derbi. (17:17) Horváth Árpád a kétnapos torna után elmondta, hogy kemény alapozási időszak után ez volt az első idei torna, ahol részt vett csapatával. Nagyon jó mérkőzéseket játszottak tanítványai, jó kis fizikai terhelés volt számukra. A dán csapatok játékánál megfigyelhető volt a tipikus skandináv jellegű stílus. A srácok az elvárásokat maximálisan teljesítették, tulajdonképpen vereség nélkül zárták a tornát csak a gólarány miatt szorultak a dánok mögé a második helyre. Vécsey Gábor, a Grundfos Tatabánya KC utánpótlás-szakágvezetője az eredményhirdetéskor elmondta, régóta tervezte a skandináv kapcsolat kiépítését. „A torna előtti napon a két dán csapattal és a mieinkkel együtt tekintettük meg az U19-es világbajnoki döntőt, amit éppen a dán válogatott nyert meg. Azt gondolom, sokat tanulhatunk tőlük, örülök, hogy egy ilyen nagyszerű kezdeményezéssel köthetjük össze Kanyó Antal nevét. Magyarországon elsőként Tatabánya láthatott vendégül dán utánpótláscsapatokat, akik az imént adták át meghívásukat egy decemberi tornájukra.” A szakvezető a Kanyó Emléktornát hagyományteremtő céllal szervezte, sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy a csapatok és a szülők már a jövő évi folytatásról érdeklődtek. Gábor külön köszönetét fejezte ki a torna sikeres lebonyolításáért és a támogatásért a Grundfos Tatabánya KC vezetőinek, valamint a csapatot segítő szülőknek.

Eredmények és a torna végeredménye:
Tatabánya – Silkeborg (dán) 22:12, Tatabánya – Bjerringbro (dán) 17:17, Tatabánya – Nové Zámky (szlovák) 28:14, Tatabánya – Dabas 26:21, Tatabánya – Szigetszentmiklós 23:16 1.Bjerringbro 9 pont, 2. Tatabánya 9 pont, 3. Dabas 6 pont, 4. Silkeborg 4 pont, 5. Szigetszentmiklós 2 pont, 6. Nové Zámky 0 pont

A torna gólkirálya Jaczkó Szabolcs (Tatabánya) lett 33 góllal, míg a legjobb hazai játékosnak járó elismerést Balogh Marcell kapta.

A második helyen végzett csapat tagjai: Antal Zoltán, Balogh Marcell, Kiss Soma, Gulyás Gergő, Cutura Dárió, Jaczkó Szabolcs, Tóbiás Olivér, Pongrácz Patrik, Kővári Tamás, Bodnár Krisztián, Vertényi Kristóf, Remete Csanád, Szőllősi Bence

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.

2024. Július 25. 07:43, csütörtök | Belföld

Májusban több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek

2024. Július 25. 07:41, csütörtök | Belföld

Új vasútvonal épül Szeged és Temesvár között

Magyarország és Románia közlekedési megállapodást írt alá, amelynek értelmében megkezdik a Szeged és Temesvár közötti vasútvonal építésének előkészületeit, valamint 2027-ig újabb határátkelőhelyet létesítenek