Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Május 15. 15:13, kedd | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Kertváros sakkozói a legjobbak

Kertváros sakkozói a legjobbak

A Komárom-Esztergom Megyei Gyermek Sakkbajnokság idei küzdelmeiben a Tatabánya Kertvárosi Lángos Józsa Egyesület tagjai érdemelték ki a megyei legjobb minősítését. A szezon végig nagyon szoros és izgalmas volt.

A teljesen önkéntes alapon működő egyesület eddigi legnagyobb versenysikerét érte el és remélik, hogy a hetente két alkalommal is látogatható sakk szakkörük a jövőben is komoly termőtalajt jelenthet a tehetséges sakkpalánták számára. A sakk-kör 1999-ben alakult egyesületté, amely a néhai tatabányai sakkozónő, Lángos Józsa nevét vette fel a sokszoros bajnok iránti tiszteletből. Legfőbb célja a sakkjáték népszerűsítése, sakkversenyek lebonyolítása, befogadása. Foglalkozásaikat heti rendszerességgel, csütörtökönként tartják. Nagy hangsúlyt fektetnek az ifjúsági sakkoktatásra. Ezzel is igyekeznek őrizni a névadó szellemi hagyatékát, hiszen Lángos Józsa nagy szívvel és örömmel foglalkozott a jövő generációjával. A megye elismertem legjelentősebb utánpótlás nevelése itt működik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.