Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2013. Július 20. 15:00, szombat | Helyi sport

Két új szakosztállyal bővült a Tatai Atlétikai Club

Két új szakosztállyal bővült a Tatai Atlétikai Club

Röplabda és szabadidősport szakosztállyal bővült a Tatai Atlétikai Club, így a 103 éves egyesület a következő szezonban már hat szakosztállyal folytatja a munkát.

A Tatai AC továbbra is a tatai sportélet legfőbb szervezője, a mostani bővítés is a "hazai pálya, hazai játékosok, hazai élmények" filozófián alapul. A 2011-ben újjáalakult elnökség összefogva a város önkormányzatával és a többi támogatóval további szakosztályok indítását tervezi, illetve folynak a tárgyalások a korábbi sikersportok visszatéréséről is a TAC-ba.

A TAC történetében először indul röplabda szakosztály. Egyelőre a lányoknál két korosztályban, több mint 20 gyerek ismerkedik a sportág alapjaival. A minik foglalkozásait Major Ferenc, a 13-14 éves gyermekekét Tálosné Rozsinszky Rita tartja. A kicsik heti kettő, a nagyobbak három alkalommal edzenek a Tatai AC sportcsarnokában.

A tervek szerint felmenő rendszerben bővül majd a szakosztály, a Tatai AC ősszel toborzót tart a város iskoláiban, elsősorban az ötödik osztályos lányok jelentkezését várják. A célok között szerepel, hogy a röplabdát beillesszék a mindennapos testnevelés kereteibe. A TAC csapatai ősztől a tatabányai városi bajnokságban szerepelnek, hazai mérkőzéseiket a TAC-csarnokban játsszák.

A szabadidősport szakosztályban három szakág kapott helyet: a nordic walking, a természetjárás és a szörf. A cél közös, az egészség megőrzése és a családok mozgósítása, a szabadidő hasznos eltöltése. A szakágakhoz mindenki korra, nemre való tekintet nélkül csatlakozhat. Az itt eltöltött idő nem a versenyzésről szól, hanem a tartalmas és aktív időtöltésről az egészség érdekében. A szakosztály vezetője Horváth Zoltán, aki egyúttal a természetjáró szakágat is irányítja.

A nordic walking szakágat Horváthné Hörömpöli Éva vezeti. A csapathoz néhány hét alatt több mint ötvenen csatlakoztak, a tagok havonta két nyílt túrán vesznek részt.

A természetjáró szakág egyelőre nem szervez önálló túrákat, a megyei természetbarát szövetség rendezvényeihez csatlakoznak. Már a Tatai AC tagjaként vettek részt az idei Tatai Túrán és a Gerecse 50-en is, előtte pedig több mint 100 fő részvételével természetjáró programot szerveztek Márkus Ferenc ökológus túravezetővel.

A szörfösök Tóth Dénes vezetésével készülnek. Az idényjellegű foglalkozásokat a tatai Öreg-tavon tartják, a csoport létszáma megközelíti az ötvenet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.

2024. Július 25. 07:43, csütörtök | Belföld

Májusban több mint 10 százalékkal nőttek a reálbérek

2024. Július 25. 07:41, csütörtök | Belföld

Új vasútvonal épül Szeged és Temesvár között

Magyarország és Románia közlekedési megállapodást írt alá, amelynek értelmében megkezdik a Szeged és Temesvár közötti vasútvonal építésének előkészületeit, valamint 2027-ig újabb határátkelőhelyet létesítenek