Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2014. Április 25. 15:45, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Kettős zumba-rekord született Nyíregyházán

Kettős zumba-rekord született Nyíregyházán

Az egy időben és egy helyen legnagyobb létszámban zumbázók csúcsa mellett a legnagyobb létszámú táncoktatás magyar rekordját is felállították a nyíregyháziak pénteken a Helló Nyíregyháza! című programsorozaton.

A táncoktatás évek óta hétszáz fővel volt bejegyezve a magyar rekordok könyvébe, a városi stadionban megrendezett eseményen résztvevő táncolók azonban több mint hatezren voltak - mondta el Sebestyén István, a magyarországi rekordok regisztrátora az MTI-nek.
A korábbi egyszerre zumbázás csúcsát 1800 fővel Miskolc tartotta, de ez a csúcs is Nyíregyházát illeti meg ezentúl - tette hozzá. Sebestyén István tájékoztatása szerint a hivatalos rekord a tömeges tánc és táncoktatás kategóriákban hatezer ember, plusz-mínusz kétszáz fős pontossággal.
A nyiregyhaza.hu oldalon olvasható információk szerint a zumba rekordkísérletre csaknem 7 ezren regisztráltak, köztük a helyi általános iskolák diákjai és tanáraik is.
Ezzel a rekorddal tíz fölött van azoknak a bejegyzett magyar rekordoknak a száma, amely Nyíregyházához kapcsolódnak.
Az önkormányzat által szervezett Helló Nyíregyháza! - A mosoly napja című rendezvényen a köszöntéseket is számolják a szervezők. Tavaly több mint 9800 hellóval köszöntötték egymást a városlakók, ezt a számot ebben az évben akár túl is szárnyalhatják a nyíregyháziak. A köszöntésekért tallérok járnak, amelyet többek közt ajándékokra, arcfestésre és sétavonatozásra lehet beváltani a nap folyamán.
Az egész napos programsorozat keretében péntek délután a gyerekeket óriásbuborék-fújó játékkal, Lego-sarokkal, cukorágyúval, az idősebbeket a Takarékpalota előtt vásári forgataggal, iparművészeti bemutatóval várják. Lesz madárkiállítás, valamint virágvásár- és bemutató, majd színpadi produkciókat is láthat a közönség.
Késő délután a zenéé a főszerep a Kossuth téren: fellép a Vikár Sándor Zeneiskola csapata, a Borz-alom, valamint a Vasvári Pál Gimnázium zenei formációja, az Acoustic Silence. Koncertet ad a HoneyBeast, fellép a Street Dance School Hip-Hop Tánciskola, majd Kocsis Tibor, Zséda, valamint Éliás Gyula Jr. és zenekara szórakoztatja a özönséget.
A Helló Nyíregyháza! programot lézershow zárja a szabolcsi megyeszékhelyen.

A zumba rekordkísérlet résztvevői Nyíregyházán, a városi stadion parkolójában 2014. április 25-én. A tömeges táncra 6955-en regisztráltak, közülük mintegy hatezren zumbáztak. MTI Fotó: Balázs Attila

Címkék: Kultúra-rekord

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 07:50, kedd | Belföld

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

2024. Szeptember 03. 07:43, kedd | Belföld

Varga-Bajusz Veronika: oktatási céllal továbbra is lehet mobiltelefonokat használni az iskolákban

A mobiltelefonok oktatási célra történő használata továbbra is támogatott

2024. Szeptember 03. 07:40, kedd | Belföld

Kövér László: annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik

Annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik, ha vannak gyermekek, akkor lesz jövője az őket vállaló családoknak és a nemzetnek, ha nincs gyermek, akkor nincs jövő

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.