Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Május 21. 15:29, hétfő | Helyi sport

Kihívás Napja Tatabányán május 23-án

Kihívás Napja Tatabányán május 23-án

Tatabánya 20. alkalommal vesz részt a világ talán legnagyobb egy napon zajló lakossági sporteseményén, a 70 ezer feletti lakossal rendelkező városok kategóriájában.

Az országos verseny koordinációját, irányítását a szabadidősport világszervezetétől, a Trim and Fitness International Sport for All Association-től(TAFISA) kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség, míg a települési rendezvények szervezését és lebonyolítását a versenykiírás alapján helyi partnereink végzik.
E programban eddig 1578 falu és város - a magyar települések 50 %-a vett részt. Az esemény folyamatosan részét képezte a sportfőhatóság "Mozdulj Magyarország" rendezvénysorozatának. A vetélkedés lényege, hogy a benevezett településeken zajlik a verseny, a résztvevőknek nem kell utazniuk, ez adja népszerűségét.

A résztvevők száma évente megközelíti az 1 millió főt, s ezzel ez az egyik legjelentősebb hazai szabadidősport rendezvény.

A Kihívás Napjának célja az, hogy kedvet teremtsen a mozgáshoz, az egészséges életmódhoz - ezért támogatják olimpikonjaink, sportkiválóságaink is személyes részvételükkel ezt az országos eseményt.

Mindezektől azt reméljük, hogy még többen és még többször mozognak, sportolnak szabadidejükben.

A tavalyi évben a regisztrációk alapján városunkban több, mint 12.000 személy mozdult meg a Kihívás Napján.

A Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség, vetélkedőt hirdetett meg a város óvodái, iskolái és sportegyesületei részére, akik saját szervezésű sportprogramokkal is készülnek. A rendezők közel 40 oktatási intézmény és sportegyesület részvételére számítanak ezen a napon.

Központi szervezésű programok:
09.00 – 12.00-ig Óvodások sportjátékai (Jubileum park)
10.00 óra Galambröptetés (Jubileum park)
10.00 – 17.00-ig Mindenki sportja (Jubileum park)

A programok megvalósítását a helyi Önkormányzat támogatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.