Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Április 12. 11:44, péntek | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Kiss Antal terem a Dózsa iskolában

Kiss Antal terem a Dózsa iskolában

Tatabánya olimpiai ezüstérmes atlétájáról, Kiss Antal gyaloglóról, az 1968-as mexikói olimpia magyar hőséről neveztek el osztálytermet a Dózsa György Általános Iskolában.

Az iskola ezt a kezdeményezést a későbbiekben is folytatni szeretné, és újabb sikeres tatabányai olimpikonokról is neveznek majd el osztálytermeket. Az 5.T osztály diákjai reggelente ezentúl a kitűnő sportember, Kiss Antal nevét viselő osztályterembe léphetnek be. Az ünnepelt elérzékenyülve mondta el, mennyire megtisztelő számára, hogy elsőként Tatabányán egy iskolában osztályterem hirdeti a nevét, és megtiszteltetés számára, hogy a város, a tanintézmény így emlékezik rá.

Az ünnepségen Kenézné Benyeczkó Ilona igazgatónő köszöntötte a vendégeket, köztük dr. Kancz Csaba alpolgármestert, Gyulay Mártont, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkárát, dr. Jakabházyné Mező Máriát, a Magyar Olimpiai Akadémia(MOA) főtitkárát,,a TSC korábbi vezetőit, Sárosi Ferencet,Máj Jánosnét, Sámuel Botondot, a TSC jelenlegi elnökét. Dr. Kancz Csaba többek között elmondta: a város jó stratégiai döntést hozott, amikor a sport és a kultúra fejlesztése kiemelt figyelmet kapott. Nagyra értékelte, hogy a szülői munkaközösség, az atlétikai szakosztály és az iskola összefogásából megvalósult ez a kezdeményezés. Kiss Antal sport- és edzői teljesítménye is elismerésre méltó, igazi legendája Tatabányának. Az alpolgármester arra hívta fel a megjelent diákok figyelmét, hogy a sport mellett fontos a tanulás, az idegnyelv ismerete. Reményét fejezte ki, hogy minél több osztályterem kapja majd meg egy-egy kiváló tatabányai sportoló nevét. Dr. Partali László a terület önkormányzati képviselője pohárköszöntőjében kiemelte, napra pontosan éppen 117 esztendővel ezelőtt 1896 április 11-én szerezte Magyarország első olimpiai aranyérmét, Hajós Alfréd úszó Athénben. Szólt arról, hogyTatabánya élen jár a sportban, hiszen az újkori olimpiákon eddig több, mint 70 sportolónk vett részt, köztük Kiss Antal, aki egyike azoknak, akik a dicsőséget szereztek a városnak. Az ünnepségen az iskola diákjai és énekkara adott az olimpiai szellemiségét megidéző műsort.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.