Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. December 20. 10:47, péntek | Helyi sport

Kodály kéziseinek újabb sikerei!

Kodály kéziseinek újabb sikerei!

A hagyományos I.H.T. nemzetközi kézilabdatorna első fordulóján szerepeltek a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola hatodik és nyolcadik évfolyamos diákjai Pozsonyban.

A tatabányai fiúk a szlovák SKP Bratislava, a cseh Sokol Nové Veselí és az osztrák AON Fivers korosztályos csapataival mérkőztek.

A fiatalabbak első mérkőzésén a Nové Veselí volt a Kodály-iskola ellenfele. A kodályos fiúk nagy kedvvel kezdtek, határozott védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel, gyors és eredményes támadásokkal hamar eldöntötték a mérkőzést.
Sajnos a bécsi csapat ellen eltűnt az elsőn látott céltudatos, hatékony kézilabda. Rendre hiba csúszott a védekezésbe és homok került a támadógépezetbe is, az eladott labdákból pedig leindulták a fiúkat az osztrákok, így megérdemelt bécsi siker született. Az utolsó találkozó úgy kezdődött, ahogy az előző befejeződött: sok hiba elöl és hátul is, ezért szoros volt az eredmény egészen a szünetig. A második félidőre visszatért az első mérkőzésen látott lendület a tatabányai fiúkba, és állva hagyták a pozsonyiakat, végül 5 góllal győzött a Kodály.

A nyolcadikosok eredményei is hasonlóan alakultak a kicsikéhez: 2 győzelem, illetve 1 vereség volt a mérleg. A pozsonyi gárda ellen kiütéses győzelmet arattak a srácok, sok volt a labdaszerzés, könnyű találatokkal növelték az előnyt 20 gólosra. (37:17) A jó játékerőt képviselő cseh csapat ellen döcögős volt a kezdés, de a 4-5 gólos előny végig megmaradt a két csapat között, néhol tetszetős támadásokkal tarkítva. Az osztrákok ellen viszont teljesen szétesett a csapat, a védekezés átjáróház volt, míg a bécsiek könnyedén szerezték góljaikat, addig a tatabányai fiúknál rengeteg technikai hiba borzolta a kedélyeket. A 6 gólos vereség a torna 2. helyét jelentette, de a tavaszi visszavágó fordulóban még van esély javítani.

A nyolcadikos csapat a téli szünetben útra kel Dániába, hogy részt vegyen a Karácsonyi Kupán Silkeborgban.

Eredmények és csapattagok:

6.osztály:
Kodály - Veselí 33:9, Kodály - AON Fivers 16:24, Kodály - Pozsony 19:14

Bogyó Benedek, Árendás Bence, Stadtmüller Balázs, Barna László, Zovits Zalán, Bagi Balázs, Gyurmánczi Dániel, Nagy Mihály, Séfer Dávid, Kádár Kevin, Farkas Bence, Major Bálint

8. osztály:
Kodály - Veselí 27:21, Kodály- AON Fivers 20:26, Kodály - Pozsony 37:17

Antal Zoltán, Szabó Áron, Balogh Marcell, Gulyás Gergő, Kővári Tamás, Jaczkó Szabolcs, Tóbiás Olivér, Cutura Dárió, Bodnár Krisztián, Vertényi Kristóf, Szőllősi Bence, Horváth Milán, Gyurmánczi Ádám

A csapatok edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.