Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Május 20. 08:48, kedd | Helyi sport

Kodályos siker a diákolimpián!

Kodályos siker a diákolimpián!

Tatabányán, a Födi Imre Sportcsarnokban rendezték meg a III. korcsoportos
(5-6. osztályos) fiúk részére a kézilabda diákolimpia egyik országos elődöntőjét.

Szűkebb hazánkat a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola fiú kézilabdázói képviselték. A tét nem volt kicsi: az elődöntő győztese kvalifikálta magát a Pécsen megrendezésre kerülő országos fináléba. A négycsapatos elődöntőn a Kodály-iskola fiai mellett a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola, a böhönyei Festetics Pál Általános Iskola, valamint a keszthelyi Egry József Általános Iskola csapatai küzdöttek a döntőbe kerülésért.

A helyszíni sorsolás után a böhönyei csapat jutott a tatabányai fiataloknak. Nagy lendülettel kezdtek a srácok, érett, tudatos, szervezett játékkal könnyedén vették az első akadályt, így nagyarányú győzelemmel diadalmaskodtak ellenfelükön. A másik ágon a győri alakulat volt a jobb, így Horváth Árpád tanítványai a mindent eldöntő csatát a szomszédvár csapatával vívták.

Csak a mérkőzés eleje volt szoros, majd magasabb fokozatba kapcsoltak a Kodályos fiúk, a védelem szinte átjárhatatlan volt, de pazar gólokat láthattak a nézők szélről, átlövésből és beállóból is. A végére szinte kiütéses győzelmet arattak a srácok és ezzel a remek győzelemmel a diákolimpia országos döntőjébe jutottak, melyet Pécsen rendeznek meg 2014. június 16-18-ig.

Eredmények:

Kodály – Böhönye 28:13

Kodály – Győr 41:22

Végeredmény:

1. Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI, Tatabánya,
2. Gárdonyi Géza Általános Iskola, Győr
3. Festetics Pál Általános és Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda, Böhönye
4. Egry József Általános Iskola és AMI, Keszthely

Az országos döntőbe jutott csapat tagjai:

Bogyó Benedek, Árendás Bence, Bagi Balázs, Kucsera Máté, Papp Domonkos, Zovits Zalán, Séfer Dávid, Farkas Bence, Sáhó Marcell, Gyurmánczi Dániel, Kádár Kevin, Major Bálint, Marx Dominik, Pongrácz Martin

A csapat edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt