Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Május 07. 14:04, hétfő | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Kodályosok a kézipályán

Kodályosok a kézipályán

Az elmúlt hétvégén Komlón rendezték az ERIMA kézilabda utánpótlás-bajnokság országos elődöntőjét a negyedik osztályosok (2001) számára, melyen a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola kicsinyei is részt vettek.

A torna első mérkőzésén a Pick Szeged fiataljai ellen a kezdeti bizonytalanságok után a kodályos fiúk átvették a vezetést 5:4 –nél, majd a 2.félidőben is tartották magukat 11:8-ig. A későbbiekben kapkodás eredményeként sok volt a pontatlan passz, a kihagyott ziccer és a védekezésben is voltak hiányosságok, sajnos egy piros lapot is kiosztottak a játékvezetők. Az utolsó percekben az ellenfélnek sikerült megfordítania a mérkőzést és nekünk már nem volt elegendő időnk felzárkózni az esetleges döntetlenhez sem. Az első meccs okozta sokkból fel sem ocsúdva tovább folytatódtak a sajnálatos technikai hibák: ellépések, belépések, pontatlan passzok, kihagyott ziccerek. Emiatt már az elején jelentős előnyre tett szert a várpalotai gárda. A védekezés szinte „átjáróház” volt, megkönnyítve ezzel az ellenfél játékát, így súlyos vereségbe szaladtak a srácok. Az elődöntő utolsó mérkőzésén a körbeverések miatt még maradt esély a továbbjutásra: ezt a meccset legalább 3 góllal kellett volna megnyerni, hogy a 2. helyet megszerezve az országos döntőbe juthassanak a fiúk. Nagy volt a tét! A gólszegény kezdeti periódus után mindkét csapat meglódult, szerencsére a tatabányaiak zárták jobban az első félidőt (5:4). A 2. játékrészben lelkesedésük 8: 5-ig tartott, utána viszont elfáradt a csapat és hagyta a komlóiakat felzárkózni, sőt megnyerni a meccset.

Eredmények:
Kodály Általános Iskola - Pick Szeged Kézilabda Zrt. 14:15 (9:5)
Kodály Általános Iskola - Várpalota Bányász SK 8:18 (2:9)
Kodály Általános Iskola - Gagarin Ált.Isk. Komló 8:11 (5:4)
Végeredmény: (az első két helyezett jutott az országos döntőbe)
1. Várpalota Bányász SK
2. Gagarin Ált.Isk. Komló
3.Pick Szeged Kézilabda Zrt
4.Kodály, Tatabánya
A 4. helyen végzett csapat tagjai: Bagi Balázs, Gyurmánczi Dániel, Stadtmüller Balázs, Bogyó Benedek, Barna László, Pongrácz Martin, Papp Domonkos, Kádár Kevin, Árendás Bence, Farkas Bence, Sáhó Marcell, Zovits Zalán
Edző, testnevelő: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.