Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Augusztus 27. 14:35, hétfő | Helyi sport

Köszöntötték az olimpikonokat

Köszöntötték az olimpikonokat

A Fő tér avatón a közelmúlt londoni olimpiai sikereit elérő tatabányai sportolókat is köszöntötték.

Az olimpikonok a nézők nagy tapsa közepette hintón érkeztek a helyszínre, ahol a színpadon Schmidt Csaba köszöntötte őket, és nyújtotta át a város elismerését Csernoviczki Éva és Ungvári Miklós bronz, illetve ezüstérmes cselgáncsozónak, Harsányi Gergely kézilabdázónak(4.hely), illetve Bognár Richárd sportlövőnek(6.hely).Schmidt Csaba polgármester elmondta: minden tatabányai számára nagy öröm, hogy sportolóink ilyen jól szerepeltek a londoni ötkarikás játékokon. Kijelentette: a sportolók nagy küzdelmek árán érték el az ország, a város hírnevét öregbítő eredményeiket, ezért köszönetet és elismerés jár nekik az önkormányzat vezetésétől és polgáraitól. A polgármester hangsúlyozta: a város lehetőségei szerint a továbbra is támogatja a sportolókat a következő olimpiai ciklusban is. Csernoviczki Éva személyében az első női cselgáncsozó szerzett olimpiai érmet, Ungvári Miklós pedig második helyezést ért el, ezzel az eredménnyel 1992 után szerzett újabb olimpiai érmet a sportágnak. Harsányi Gergely személyében tatabányai tagja is van a negyedik helyet szerzett kézilabda válogatottnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 20. 07:21, szombat | Sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.