Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 11. 08:26, szerda | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Kupagyőztes Kodály kézisek

Kupagyőztes Kodály kézisek

Az elmúlt hétvége is mozgalmasan telt a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola fiú kézilabdázóinak.

A 6. és a 8. évfolyamosok Pozsonyban a „Danube Cup” elnevezésű nemzetközi tornán szerepeltek, méghozzá igen sikeresen: mindkét évfolyam tanulói veretlenül végeztek az élen.
Két korosztályban 6-6 meghívott csapat szerepelt a kupán, a résztvevőket (SKP Bratislava, Strojár Malacky, Tatran Stupava, Slovan Modra, Sokol Nové Veselí, Kodály-Tatabánya) két hármas csoportba sorsolták és a csoportmérkőzések után a helyosztókat rendezték.

A fiatalabbak első mérkőzésén a Slovan Modra csapata nem jelentett komoly kihívást a tatabányai fiúknak, 11 gólos győzelmet arattak. A második találkozón a csoportelsőségért ütköztek meg a hazai SKP Bratislava gárdájával. A pozsonyi srácok nem adták olcsón a bőrüket, és csak a komoly védekezésnek, illetve a higgadt támadójátéknak köszönhetően alakulhatott ki a végére a simának tűnő 14:9-es végeredmény, mely a döntőbe jutást jelentette a kodályos srácoknak. A döntőben a másik csoport győztesével, a cseh Sokol Nové Veselí gárdájával kellett meccselni az elsőségért. A cseh csapat nem tudott igazából felpörögni, ellenben Horváth Árpád tanítványainak szinte minden összejött. Ezt a 21:7-es végeredmény is jól tükrözte és a csarnokba kilátogató szurkolók felszabadultan ünnepelhették a csapat által nyújtott örömkézilabdát.

A nyolcadikos fiúk első meccse nagyon álmosan indult, rengeteg volt a technikai hiba. Majd pontosabbak lettek a passzok és a támadások befejezésére is jobban koncentráltak a tatabányai fiúk, így sikerült 6 gólos győzelmet aratni a szlovák Modra együttese ellen. A második csoportmérkőzés nem jelentett gondot a fiúknak, nagyarányú (28:11) győzelemmel ők is a döntőbe jutottak. A fináléba – akárcsak a kicsiknél – a cseh Veselí gárdája került, de a két gárda nem volt egy súlycsoportban, a két csapat közti tudásbeli különbség már az első félidőben eldöntötte a kupa sorsát, míg a végén a nagyobbak is nagyarányú győzelemmel kupagyőzelmet ünnepelhettek.

Eredmények és csapattagok:

6. osztály: Kodály – Slovan Modra 16:5, Kodály – SKP Bratislava 14:9, Kodály – Sokol Nové Veselí 21:7

Bogyó Benedek, Bagi Balázs, Zovits Zalán, Barna László, Papp Domonkos, Árendás Bence, Nagy Mihály, Pongrácz Martin, Séfer Dávid, Gyurmánczi Dániel, Stadtmüller Balázs, Kádár Kevin

8. osztály: Kodály – Slovan Modra 21:15, Kodály – SKP Bratislava 28:11, Kodály – Sokol Nové Veselí 28:15

Antal Zoltán, Szabó Áron, Balogh Marcell, Kiss Soma, Gulyás Gergő, Bodnár Krisztián, Jaczkó Szabolcs, Tóbiás Olivér, Pongrácz Patrik, Vertényi Kristóf, Szőllősi Bence, Remete Csanád, Cutura Dárió, Kővári Tamás

Mindkét gárda edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.