Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 15. 23:03, hétfő | Helyi sport

Leánybirkózók bajnoksága

Leánybirkózók bajnoksága

A birkózás óriási hagyományokkal rendelkező, felfelé ívelő sportág a megyeszékhelyen.

Diák és Serdülő korosztályú lánybirkózók Magyar Bajnokságát rendezte meg a Tatabányai Sport Club Birkózó Szakosztálya, a Földi Imre Városi Sportcsarnokban.

A huszonnyolc egyesület, mintegy száz versenyzőjét dr. Kancz Csaba alpolgármester köszöntötte, aki megemlítette a beszédében a londoni olimpián való magyar birkózói sikereket is. Az alpolgármester elmondta, hogy a sport és a tanulás kölcsönösen hatnak egymásra. „A sport önfegyelemre, önuralomra, koncentrációra tanít, valamint küzdésre is, melyek később, az életben is tudnak majd kamatoztatni a sportolók.”

Elismerések átadására is sor került még a verseny megkezdése előtt. Sámuel Botond a TSC elnöke, Katona Géza a TSC birkózóinak vezetőedzője és dr. Kancz Csaba ajándékokat adtak át a veterán világbajnokságon sikeresen szereplő tatabányai birkózóknak. A díjazottak között volt: Papp László(VB 3.), Venesz Sándor (VB 3), Szénási János (VB 4.), Gyürki Sándor (VB 5.), Turák Pál (VB 7.), Vátzi Zoltán (VB 7.). Árvai Márk a kadett EB-n elért eredményéért vehetett át ajándékot. Mindeközben a Magyar Bajnokságon induló két tatabányai lány gyűjtögette győzelmeit. Réczi Bianka 46 kg-os súlycsoportban három győzelemmel szerzett aranyérmet, míg Wendler Mónika a harmadik helyen végzett, három nyert és egy vesztett mérkőzéssel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 20. 07:21, szombat | Sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.