Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. Szeptember 26. 10:13, csütörtök | Helyi sport

Leung Ting Wing Tsun Kung Fu bemutató a Sárberki Általános Iskolában!

Leung Ting Wing Tsun Kung Fu bemutató a Sárberki Általános Iskolában!

Szeptember 1-én, a 63. Bányásznapon a délutáni programokat egy harcművészeti bemutató indította el

Több generáció mutatta be jártasságát, eddig elsajátított önvédelmi képességét, a témához illő fegyelmezettséggel és precizitással. Aki akkor esetleg lemaradt erről és szeretne egy kicsit közelebbről megismerkedni egy legendás stílussal, annak itt a kiváló alkalom!
A Magyar Wing Tsun Egyesület tatabányai klubja 2013.szeptember.26-án csütörtökön és október. 7-én hétfőn 19.00 órakor tartja nyilvános bemutatóval egybekötött tagfelvételét, a Sárberki Általános Iskola tornatermében. A világ számos országában elterjedt harcművészet, melyet Si Jo Leung Ting, Hong Kong-i nagymester neve fémjelez, a kínai kung fu stílusok között az egyetlen, melyet egy nő hozott létre. Egy olyan rendkívül magas önvédelmi értékkel bíró harci rendszer, mely a nyers erő helyett, egyszerű, gyorsan elsajátítható technikákat tartalmaz, melyek az ellenfél gyenge pontjait támadva esélyt adnak egy gyengébbnek, a nálánál jóval nagyobb fizikumú, erősebb támadóval szemben.
Ha az olvasónak ismerősen cseng a Wing Tsun név, nem véletlen! A világszerte ismert harcművész Bruce Lee az, akinek köszönhetően ez a stílus szélesebb körben ismerté vált. Tanító mestere a néhai Yip Man nagymester volt az, aki az addig szigorúan titokban tartott stílust először nyilvánosan oktatni kezdte. A nagymester harcművészi kvalitását mi sem példázhatja jobban, minthogy halála után több mint negyven évvel az idei berlini filmfesztivál nyitófilmje is az ő élettörténetét és azon keresztül a kínai kung fu mesterek világát mutatja be.
A bemutatót Si-hing Pusztai Csaba 3. mesterfokozatú oktató vezeti, melynek során a klub tagjainak bemutatásában bepillantást nyerhetnek a Wing Tsun formagyakorlataiba, női önvédelmi fogásaiba, utcai szituációs megoldásaiba. Az érdeklődők megismerhetik a főbb alapelveket, milyen taktikát alkalmaz egy WT gyakorló az egyes konfliktusokban. Továbbá a különböző eszközös támadók ártalmatlanítása és a Wing Tsun Chi Sau, a legendás tapadós kéz technikáinak rövid bemutatása is terítékre kerül.
A Wing Tsun Kung Fu gyakorlása bármely korban, nemre való tekintet és különleges fizikai képességek nélkül elkezdhető. Nincs szükség extrém erőre, hajlékonyságra, jóval inkább a kezdők nyitottságára, ami kitartással, szorgalommal és türelemmel párosul!
A tanulók a hagyományokat tiszteletben tartva, egy jól felépített oktatási program segítségével sajátíthatják el az önvédelem képességét, miközben egészségük megőrzése mellett a Wing Tsun stratégiáit, tudásanyagát jól hasznosíthatják a hétköznapi élet más területein is!
További információk: www.wt-tatabanya.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.