Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Május 10. 00:00, szombat | Helyi sport

Magyar Bajnok lett Fekete József

Magyar Bajnok lett Fekete József

Fantasztikus sikert ért el Kaszón, a Duatlon Országos Bajnokságon az ORTRI szép lassan újra „naggyá” váló csapata

A 2002-ben született Fekete József páratlan teljesítménnyel magyar bajnoki címet szerzett, és társaival, Bandi Attilával és Krajczár Dominikkal csapatban is megszerezték a bajnoki helyezést! A kiemelkedő siker részleteiről Licskó Csaba edzővel, az ORTRI vezetőjével beszélgetünk
Váratlanul érte a siker?
Igen is, meg nem is. Ekkora sikerre nem gondoltam, bár a gyermek korcsoport fiú csapatát dobogós helyre vártam, illetve 8.-12. helyek sokaságára számítottam. De azt biztosan tudtam, hogy felfelé haladunk a ranglétrán. 2005-től vezetek egy táblázatot, amely a Duatlon Országos Bajnokságon szereplő csapatok, klubok közti sorrendet hivatott megállapítani egy bizonyos pontszámítás szerint. Helyes-e vagy nem helyes a módszer, nem tudom, annyira nem is lényeges. De az biztos, hogy évek óta ugyanolyan protokoll alapján végzem ezt a számítást, ezt a vizsgálatot a magam szórakoztatására, megnyugtatására. Vagy akár magunk elrettentésére; hiszen volt olyan, amikor nyertünk három országos bajnokságot, három különböző korcsoportban, mégsem mi voltunk az élvonalban, mert több korcsoportban, több klub is nagyobb létszámmal még több értékes helyezést és csapateredményt szerzett. A számításaimból láttam, hogy idén újra meg újra visszakerültünk az élvonalba, méghozzá nem is akárhogyan: az 5. helyre a nagy klubok mögé. Ez most már a sokadik olyan rangsor az elmúlt egy – két évben, amely szerint a csapatunk visszakapaszkodott az ország élvonalába!
Minek köszönhető, hogy újra feljutottunk összesítésben az 5. helyre?
Annak mindenképpen, hogy egy hetet edzettünk és gyakoroltunk az országos bajnokság helyszínén. Alaposan felkészültünk a versenyre, és ez meg is látszott az eredményeken.
Hogy zajlott a verseny?
A gyermek korcsoport versenyével kezdődött a bajnokság. Ebben a korcsoportban három fiúnk volt érdekelt, és két leányversenyzőnk. A fiúk kezdtek, megadva az egész napnak az alaphangulatot. Azt még tudni kell Jocekről, Attiláról és Dominikról, hogy a 2001-es születésűekkel versenyeztek együtt. Ám Fekete Józsefet nem zavarta a korkülönbség, és nem zavarta az sem, hogy volt egy kis kihagyás a felkészülésében, hiszen klubot váltott (szerencsénkre). Így is Magyarország bajnoka lett, országos bajnok, fantasztikus teljesítménnyel, egy óriási versenyben, hiszen az első és második helyezett között alig egy másodpercnyi különbség maradt a végére. Jocek csupaszív versenyzése szerintem nemcsak bennem hagyott mély nyomot, hanem mindenkit fellelkesített.
És a csapat első helyezése hogy alakult ki?
Bandi Attila 12. és Krajczár Dominik 13. helyezése, tehát a három fiú összideje eredményezte az újabb országos bajnoki címet. Magyarország bajnokcsapata az ORTRI gyermek fiú csapata lett duatlon sportágban! Ahogy Jocek fogalmazott: double gold – dupla arannyal indítottuk a napot.
És a lányok?
A lányok a 18. és a 30. helyen végeztek. Ez átlagos teljesítménynek számít Braitigam Dzsenitől és Vágvölgyi Fannitól. Az újoncok korosztályában Lopez Vega Emma és Knapp Flóra volt érdekelt. Flóra végre-végre a játszótérről, a homokozóból kezd odaérni a versenypályára. Egyre komolyabban veszi a versenyzésnek azt a tízegynéhány percét, és ismét nagyon jó teljesítménnyel rukkolt elő. Második helyezést szerzett. A még fiatalabb újoncok korcsoportjában, Emma a 10. helyezést érte el.
Az „idősebb” újoncok között hogyan álltak helyt az ORTRI versenyzői
Ott Knapp Róza volt a legesélyesebb arra, hogy egy jó helyezést érjen el, Hegedűs Kristóf futásával, abszolút meg voltunk elégedve, az edzőtáborban is magabiztosnak tűnt. Biztosra vettük, hogy az első futást azért jó helyen hozza. Kerékpározásban is nagyon sokat gyakoroltunk, de nem tudtuk, hogy ez mire lesz elég. Róza is szokott bizonytalankodni a kerékpározásban, holott a futása tulajdonképpen klasszis, országos szinten is. Róza a versenyében félelmetes volt. A célegyenesben, a célkaputól ötven méterre négyen egymás mellett, egy vonalban futottak, és a négy versenyző között, összesen két másodperc különbség volt! Óriási hajrával Rózánk a harmadik helyet szerezte meg. Kristóf is hatalmasat küzdött a bajnoki címért, ő a második helyezést érte el.
Volt még jó helyezés?
Ne feledkezzünk meg szintén új sportolónkról, Fekete Sáráról, aki az ifjúsági korosztályban az értékes 5. helyezést érte el, olyan versenyzéssel, amely minimum figyelemreméltónak nevezhető. Az ifjúsági korosztályban fiaink nagyon-nagyon erős mezőnyben a 17. - 18. helyen érkeztek be. Sajnos sem náluk sem máshol nem tudtunk csapatot kiállítani, illetve az újoncok körében még nincsen csapatverseny, így tulajdonképpen a napot a fenti helyezésekkel zártuk. Ezeknek az egyéni teljesítményeknek köszönhetően csapatunk a résztvevő 25-26 egyesület közül az előkelő 5. helyet szerezte meg.
Hogyan értékeli a versenyt és a csapat munkáját?
Régen volt már ilyen sikeres országos bajnokságunk. Nagyon sokat beszéltek rólunk a válogatott szakvezetői, és a többi klub. Igencsak felhívtuk a figyelmet magunkra! Újra jó volt ORTRI-snak lenni, ott Kaszón, a Duatlon Országos Bajnokságon. Huszonhároméves történetünk azt igazolja, hogy ha az országos bajnokság jól sikerült, utána a szezont is jól zártuk . Várjuk tehát a folytatást. Nemsokára következik Tiszaújvárosban az első triatlon ranglista verseny, az Aquatlon Országos Bajnokság május 31.-én, ahol remélhetőleg ismét országos bajnoki érmekkel térünk haza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt