Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2014. Április 23. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Már keményen büntet a NAV

Már keményen büntet a NAV

Az adóhatóság eddig 14 ezer célzott vizsgálaton van túl, 230 millió forint bírságot vetett ki.

Aszalós Andrea, a NAV sajtóreferense szerint az online kasszák rendszere sikeres, hatékonyan működik, eddig 74 milliárd forint áfa folyt át a gépeken. Az adóhatóság célzottan ellenőrzi az online pénztárgépek megrendelését, üzembe helyezését és működtetését – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Aszalós Andrea, a NAV sajtóreferens elmondta: azokat a kereskedelmi vagy vendéglátó-ipari helyeket mindenképp megvizsgálják, ahonnan egyáltalán nem vagy csak kevés adat érkezik. Megnézik azt is, hogy aki a regisztrációs kódot kiváltotta, ott „miért nem ketyeg a pénztárgép”. Ahol tavaly azt jelezték, hogy bezárják az üzletet, azért nem rendelnek online pénztárgépet, ellenőrzik, valóban megszűnt-e a vállalkozás.

Eddig a hangsúly azon volt, hogy segítség az átállást, a mostani „kőkemény ellenőrzés” nyomán azonban a szabályszegők számíthatnak büntetésre. Nagyjából 14 ezer ellenőrzésen vannak túl, 230 millió forint bírságot szabtak ki – tette hozzá.

Aki rendelt pénztárgépet, annak a megrendelésén szerepel egy dátum, a megjelölt időpontra a kasszának működni kell. Ebben a hónapban még igénybe vehető a támogatás az online pénztárgépek bekötésére – hívta fel a figyelmet.

A rendszer működik, sikeres és hatékony – szögezte le a sajtóreferens. Elmondta, hogy csak az „online kasszákon keresztül” 74 milliárd forint áfa folyt be eddig a költségvetésbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 07:50, kedd | Belföld

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

2024. Szeptember 03. 07:43, kedd | Belföld

Varga-Bajusz Veronika: oktatási céllal továbbra is lehet mobiltelefonokat használni az iskolákban

A mobiltelefonok oktatási célra történő használata továbbra is támogatott

2024. Szeptember 03. 07:40, kedd | Belföld

Kövér László: annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik

Annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik, ha vannak gyermekek, akkor lesz jövője az őket vállaló családoknak és a nemzetnek, ha nincs gyermek, akkor nincs jövő

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.