Városlista
2024. július 30, kedd - Judit

Hírek

2012. Augusztus 09. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Még nem apad a kórházak adóssága

Még nem apad a kórházak adóssága

Még nincs hivatalos adat a kórházak második negyedévi adósságáról, de a kórházszövetség elnöke szerint a tavalyi évhez hasonlóan az idén is pénzügyi beavatkozásra lehet majd szükség - írja a Magyar Hírlap.

Egyelőre nem hozott megtakarítást az egészségügyi ellátórendszer átalakítása, ezért – véli Rácz Jenő, a Magyar Kórházszövetség elnöke – az eddigi lépések ellenére ismét komolyabb összegű kórházi adósságállomány keletkezhet az esztendő végére. Rácz Jenő a napokban egyeztetést kért az egészségügyi államtitkárságtól az intézmények aktuális gazdasági helyzetéről, hiszen a kérdés jelenleg is égető. Az elnök emlékeztetett, az intézmények már rendszeres időközönként kötelesek adatokat szolgáltatni, így a kép a korábbinál megbízhatóbb.

Ismert, a július 1-jén elindult új rend értelmében térségenként folyik a betegellátás, több kórház szakmai profilja megváltozott, és összességében kevesebb aktív ágyon folyik a gyógyítás. A korábban megyei, illetve fővárosi fenntartású kórházakat az állam januárban vette át. Emellett több mint ötven, települési önkormányzati tulajdonban álló szolgáltató került állami kézbe május elsejétől. Ha a tavalyi év végén az ágazat nem kapott volna több tízmilliárd forintos mentőövet, akkor az idei esztendő megközelítőleg hatvanmilliárd mínusszal indult volna.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 30. 08:10, kedd | Belföld

Lázár János: augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál

Augusztusban fizetés kiegészítés lesz a MÁV-nál, és nagy bejelentések várhatóak a minisztériumban Lázár János építési és közlekedési miniszter hétfői Facebook-posztja szerint.

2024. Július 30. 08:08, kedd | Belföld

Budapesten és száznyolcvan településen folytatódik a szúnyogok elleni védekezés

Tíz vármegye száznyolcvan településén és hat budapesti kerületben, összesen negyvenezer hektáron folytatódik a szúnyoggyérítés a héten; a gyérítést végző járművek az esti és az éjszakai órákban dolgoznak

2024. Július 29. 08:11, hétfő | Belföld

Menczer Tamás: sok fiatal csatlakozására számítok!

Sok fiatal Fideszhez csatlakozására számít a jövőben Orbán Viktor miniszterelnök szombati, tusványosi beszéde hatására a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója, aki erről a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában beszélt.