Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2012. Szeptember 06. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Mégis mozgatható a magyar munkaerő?

Mégis mozgatható a magyar munkaerő?

Közgazdasági alapvetés, hogy ahol nincs munkalehetőség, onnan elköltöznének az emberek.

Közgazdasági alapvetés, hogy ahol nincs munkalehetőség, onnan elköltöznének az emberek. Az apróhirdetések nyelvére lefordítva: ahol kisebb arányban nő az álláshirdetések száma, ott hamar megugrik az ingatlanos hirdetéseké – derült ki az Apród.hu apróhirdetési oldal által végzett negyedéves statisztikai elemzésből.

„Érdekes tendencia rajzolódott ki a statisztikákat elemezve: azokban a megyékben, ahol az álláshirdetések számának növekedése alulmaradt a többi régióval szemben, ott az ingatlanhirdetésekben figyelhető meg jelentős ugrás az elmúlt negyedévben” – mondta Dobra Péter, az Apród.hu oldalt is működtető Allegroup.hu Kft. apróhirdetési üzletágának vezetője. „Jó példa erre Baranya megye, ahol a lakosságszámhoz képest arányaiban több hirdetést adtak fel, mint bármelyik más megyében júniushoz képest, azonban az álláshirdetések aránya 6 százalékkal csökkent, míg az ingatlanhirdetések aránya 10 százalékkal nőtt az összes feladott hirdetéshez képest.”

A nagyvárosok közül Pécsett nőtt legkevésbé az álláshirdetések száma, alig 6 százalékkal júniushoz képest, míg ingatlanhirdetésből 22 százalékkal több található most az Apród.hu-n, mint három hónapja. A lakossághoz viszonyítva Pécsett 15 százalékkal nőtt a feladott hirdetések száma júniushoz képest, ami szintén a legjobb eredmény a nagyvárosok között. Ezzel egyébként meg is előzték a nyár elején az apróhirdetések fellegvárának kikiáltott Debrecent. Nyár végére tehát Pécs lett a legaktívabb apróhirdető az országban az Apród.hu felmérése szerint.

Hasonló cipőben jár Kecskemét, ahol szintén kisebb növekedést láthatunk az álláshirdetések számában (9 százalékos növekedés) az országos átlaghoz képest, ám Pécshez hasonlóan itt is kiemelkedő volt az ingatlanhirdetések arányának megugrása (20 százalék) a többi régióval összevetve.

Ebből a szempontból a győriek az egyik legszerencsésebbek, náluk ugyanis a megyeszékhelyek közül az egyik legmagasabb az álláshirdetések arányának emelkedése (27 százalék), míg az ingatlanhirdetéseké az egyik legalacsonyabb (alig 10 százalék).

Az Apród.hu-n augusztus végén már 1,22 millió hirdetésből válogathattak az apróhirdetések böngészői, ez 12 százalékos növekedés júniushoz képest. Baranya mellett Bács-Kiskun és Csongrád megyében nőtt a legdinamikusabban a lakosságszámhoz viszonyítva az apróhirdetések száma, meghaladva a 20 százalékot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 12:02, szombat | Életmód

ESET: virtuális emberrablással próbálnak pénzt szerzeni a kiberbűnözők

A mesterséges intelligencia (AI) hangklónozási technológiájával ma már virtuális emberrablást is el tudnak követni az internetes csalók:

2024. Március 02. 11:58, szombat | Életmód

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ

Üdüléssel támogatja a sérült gyermeket nevelő egyszülős családokat az Egyszülős Központ, mivel ezeknek a szülőknek legfőképpen a feltöltődés, a kikapcsolódás lehetősége hiányzik az életükből

2024. Március 01. 15:27, péntek | Életmód

Nébih: 21 csokoládéízű fehérjepor közül 20 termék nem felelt meg a jelölési előírásoknak

Nem felelt meg maradéktalanul a jelölési előírásoknak 21 csokoládéízű fehérjepor közül 20 termék, probléma akadt még többek között a fehérje-, aminosav- és édesítőszer-tartalommal, valamint a weboldalakon szereplő jelölésekkel i

2024. Március 01. 08:26, péntek | Életmód

Vasárnaptól tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban

Vasárnap kezdődik és jövő vasárnapig tart a Katolikus Karitász nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtése a katolikus templomokban.