Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Március 28. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Melegszik az idő március utolsó napjaiban

Melegszik az idő március utolsó napjaiban

Folytatódik a változékony idő március utolsó napjaiban, napsütésre, esőre is készülni kell. Ezzel együtt melegszik az idő, napközben többfelé 20 Celsius-fok körüli meleg lehet

- derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

Húsvéthétfőn még többnyire erősen felhős időre van kilátás, de rövid időszakokra bárhol kisüthet a nap. Néhol alakulhat ki csapadék, keleten zápor, nyugaton kisebb eső formájában. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet 11-17 fok között valószínű.

Kedden reggelig szórványosan várható eső, záporeső, a déli óráktól több helyen zápor, helyenként zivatar. Napközben hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett nagyobbrészt felhős időre lehet számítani. A szél is többfelé megélénkül, elsősorban zivatarok környezetében erős széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban plusz 2-8 fok várható. Napközben 12-18 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is változóan felhős időre lehet számítani, több-kevesebb napsütéssel. Helyenként alakulhat ki kisebb eső. A Dunántúlon többfelé megerősödik a szél is. A minimumhőmérséklet 3-9, a maximumhőmérséklet 15-21 fok között valószínű.

Csütörtökön gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű, de többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5-10, a legmagasabb hőmérséklet 17-23 fok között alakul.

Pénteken, április elsején erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan valószínű zápor, helyenként zivatar, a szél is megerősödhet. A minimumhőmérséklet 7-13, a maximumhőmérséklet általában 18-23 fok között valószínű, északnyugaton lehet délután ennél kissé hűvösebb.

Szombaton többnyire gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 1-7, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomóan derült, száraz idő várható. A minimumhőmérséklet 0 és plusz 6, a maximumhőmérséklet 14-19 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: idő, időjárás, meleg, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.