Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. November 28. 09:06, szerda | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Menetelnek a Kodályosok

Menetelnek a Kodályosok

Az elmúlt hétvégén Tarjánban Kodály-kupa néven rendeztek fiú kézilabdatornát az ötödik osztályosok számára, ahol a hat csapat két csoportban küzdött a helyezésekért.

A házigazda, a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola kitűnően szerepelt és az első helyen végzett a tornán.

A tatabányai fiúk az első meccsen a Szigetszentmiklós gárdája ellen egy kicsit idegesen kezdtek, a kapuban is ezen a mérkőzésen kényszermegoldásként mezőnyjátékos állt. A kodályosok egy kifejezetten szoros, küzdelmes meccsen végig vezetve, de egy góllal győzni tudtak. Horváth Árpád a derbi után rendbe tehette a fejeket, mert a második meccsre egy kegyelmet nem ismerő csapat futott ki. Nagyszerű védekezéssel, és kreatív támadó játékkal 10:0-ás megsemmisítő első félidőt produkáltak a srácok. Ebben a játékrészben egyszerűen nem hagyták élni az SKP-Bratislava csapatát. A második félidőben külön dicséret illet minden játékost, hiszen azok a srácok, akik az első meccsen kevesebbet játszottak, most magabiztos, szép kézilabdával 8:5 re hozták a második félidőt, ezzel juttatva pihenőhöz a kulcsjátékosokat. A keresztjátékban a tatabányai srácok a másik csoport második helyezettje ellen – Nové Zámky - ötletes, könnyed kézilabdával hozták a kötelezőt, és mivel a másik ágon körbeverés alakult ki, ezért úgy vágtak neki az utolsó összecsapásnak a Budapesti Honvéd ellen, hogy akár egy döntetlen is elég lett volna a tornagyőzelemhez. A kicsik azonban természetesen nem elégedtek meg ennyivel és a torna végére a kicsit elfáradt Honvéd csapatának esélyt sem adva, végig vezetve magabiztos,szép győzelmet arattak.

Eredmények: Kodály – Szigetszentmiklós 15:14, Kodály – SKP Bratislava 18:5, Kodály – Nové Zámky 18:5, Kodály – Budapesti Honvéd 18:13 A torna legjobb játékosa Barna László (Kodály) lett, a legjobb hazai játékosnak járó különdíjat Papp Domonkos érdemelte ki. Valamint a „házi gólkirály” Zovits Zalán lett 18 találattal, aki egyetlen góllal maradt csak le a torna gólkirályi címéről.

Az első helyezett csapat tagjai: Bogyó Benedek, Pongrácz Martin, Árendás Bence, Stadtmüller Balázs, Papp Domonkos, Barna László, Bagi Balázs, Gyurmánczi Dániel, Kádár Kevin, Zovits Zalán, Csányi Krisztián, Nagy Mihály, Sáhó Marcell A csapat edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.