Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Január 07. 17:31, csütörtök | PR

Mikrohullámú sütő, a forró fogások felelőse

Mikrohullámú sütő, a forró fogások felelőse

A felgyorsult életmód az élet számos területe mellett az étkezésünkre is hatással van. Hétközben kevesebb időnk marad erre, azonban fontos, hogy meleg ételeket fogyaszthassunk.

A gyors és hatékony melegítés nélkülözhetetlen kelléke egy mikrohullámú sütő.

Időtakarékos ételek

A 21. századra az életünk egyértelműen felgyorsult. A technológiai fejlődésnek köszönhetően mindent gyorsan elintézhetünk. A legtöbb esetben szinte pár kattintás és meg is oldottuk, amit meg szerettünk volna. A tempósabb hétköznapok az életvitelünk egészét befolyásolják, mely az olyan aspektusaira is kiterjed, mint például az étkezés. Az új kor új gasztronómiai megoldásokkal is jár, melyeknek köszönhetően az étkezés is kevesebb időt vesz igénybe.

Legyen szó akár maradékokról, akár gyorsan elkészíthető ételekről, fontos, hogy azok elkészítése, melegítése az adott idő alatt a lehető leghatékonyabb legyen. Ehhez pedig elengedhetetlen egy megfelelő mikrohullámú sütő beszerzése. Ez a mára konyhai alapkellékké vált berendezés, percek alatt forró ételeket varázsol az asztalra, sőt, napjainkban számos olyan félkész- vagy készétel kapható, melyek csak mikrohullámú sütőt használva is könnyedén prezentálhatók.

A „mikro” tulajdonságai

Bár a mikrohullámú sütők alapvetően meglehetősen egyszerű felépítésű berendezések, a döntésünk során mégis érdemes figyelembe venni bizonyos tényezőket. Ezek minimális különbségek, mégis meghatározóak lehetnek abban, hogy a számunkra legoptimálisabb sütőt szerezzük be. Lássunk néhány tulajdonságot, melyeket tanácsos figyelembe vennünk.

Űrtartalom: A mikrohullámű sütők különböző külső és belső méretekkel rendelkeznek, mely több szempontól is fontos lehet. Az űrtartalom természetesen a belső hasznos térre vonatkozik. Az értékek általában literben kerülnek megadásra, így érdemes lehet kicsit számolgatni, hogy ez centiméterekben mit jelent. Ha tudjuk, hogy jellemzően nagyobb adagokhoz szeretnénk használni a készüléket, mindenképpen érdemes a nagyobb modellek közül válogatni. Ugyanakkor ne feledjük, hogy a nagyobb belső tér a teljes méretet is megnöveli, így a mikronak szánt helyet is mérjük meg a vásárlás előtt.

Teljesítmény: A sütők wattban kifejezett teljesítménye tulajdonképpen annyit tesz, hogy milyen gyorsan képes felmelegíteni az ételeinket, maximálisan mekkora teljesítmény leadására képesek. Egy 700-800 wattos készülék már megfelelő lehet, a leghatékonyabb eredmény érdekében azonban az 1000-1200 wattos mikrok között keresgéljünk.

Funkciók: Kissé alábecsülnénk a mikrohullámú sütőket, ha szimplán csak melegítésre használt dobozokként gondolnánk rájuk. A beléjük épített funkciók rendkívül sokrétűek lehetnek. A grillezéshez használatos fűtőszál akár sütésre is alkalmassá teheti a készüléket. Az olvasztás funkció a mirelit ételek gyors olvadását segíti elő. Bizonyos modelleken pedig akár azt is beállíthatjuk, pontosan milyen ételt szeretnénk felmelegíteni, ezáltal még hatékonyabb eredményt elérve.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat