Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. December 10. 16:39, szerda | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Miniszteri elismerés

Miniszteri elismerés

Miniszteri elismerő oklevelet vehetett át Tátrai Zoltánné, aki több évtizede áldozatos és odaadó munkát végez városunk sportéletében.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozott elismerésre a Magyar Szabadidősport Szövetség terjesztette fel Tátrai Zoltánnét, akinek munkásságát 2011-ben Tatabánya Lakosság Sportjáért-díjjal jutalmazták.Tátrai Zoltánné, mindenki Zsuzsa nénije az úszósporttal 1963-ban ismerkedett meg: a TBSC színeiben nyolc évig, 1971-ig versenyzett. Ettől az évtől a TBSC utánpótlás edzőjeként dolgozott, Válent Gyula szakmai irányításával. Középfokú, majd 1980-ban szakedzői diplomát szerzett a Testnevelési Főiskolán. 1977-től a TBSC keretein belül az edzői munka mellett az iskolások kötelező úszásoktatásának városi szervezésével is foglalkozott, és maga is aktívan részt vett az oktatásban. A TBSC-nél 1992-ig foglalkozott az utánpótlás korú versenyzők felkészítésével. A különböző országos bajnokságokon és nemzetközi versenyeken számos érmet szereztek tanítványai. 1992-től a Tatabányai Vízmű SE edzője lett, mellette a Dózsa György Általános Iskolában maga is oktatta a gyerekeket. Az iskolai tanítást nyugdíjazásáig, 2007-ig folytatta. A munka mellett a soproni Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán újabb diplomát szerzett, példát mutatva ezzel tanítványainak is arra, hogy soha ne elégedjenek meg a megszerzett ismereteikkel, folyamatosan fejlesszék tudásukat. Munkássága során a tatabányai gyerekek generációival ismertette és szerettette meg az úszást, később sokakkal az úszósportot is. Mindig nyitott volt az új ismeretek elsajátítására, számos tanfolyamot elvégzett, megszerezve többek között a pilates, a fitball és több más edzésmód oktatásához szükséges végzettséget. Az utóbbi időkben érdeklődése a jóga felé fordult, megismerkedett annak több ágával. Lelkesedése sokakkal szerettette meg ezt a sportágat és az azt jól kiegészítő, egészséges életmódra való törekvést. Hobbiként a Tatabányai Fitt Club tagjaként is rendszeresen sportol. Remek emberi tulajdonságai, szervezői tehetsége és magas szintű, sokoldalú testnevelői tudása miatt 2007 és 2010 között a klub ügyvezető elnöki tisztét is ellátta. 2010-től a senior korosztály fitten tartása érdekében rendszeresen pilates és jóga órákat tart. 2014-től a mÉrtékadó Nők Társasága szervezésében ingyenes jógaoktatást tart heti egy alkalommal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.