Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2012. Április 29. 22:27, vasárnap | Helyi sport
Forrás: http://www.carbonexkc.com/

Nagy sikerű testnevelés órák kézilabdázókkal

Nagy sikerű testnevelés órák kézilabdázókkal

Folytatja tavalyi nagysikerű iskolalátogatási programját a Tatabánya Carbonex KC.

Egy esztendővel ezelőtt, több iskolát meglátogattak a kézilabdás fiúk, és egy – két tanórára testnevelő tanárokká fogadták őket a gyerekek és a pedagógusok.
Kedden délelőtt a Dózsa György Általános Iskolában várta közel négy osztálynyi gyerkőc Pordán Bálintékat. A fiatal beállós jól átmozgatta a gyerekeket, majd előkerültek a labdák. Ekkor már Dénes János és Szabó György is beállt a gyerekek közé labdázni, dobálni, sőt a Carbonex játékosok kapusként is helytálltak. Az óra végén természetesen jó néhány fotó készült. Papírra, polóra, mezre de még kezekre is került Dénesék aláírásából.
Szerdán délelőtt Kanyó Ádám és Pásztor Ákos tartott tornaórát a tatabányai Óvárosi Általános Iskolában. Kanyó Ádámnak nem volt idegen a hely, hiszen annak idején „Ságváris” volt.
Az ötödik, hatodik osztályos diákok jókedvűen fogadták a kézilabdás fiúkat. Az óra elején bemelegítés, futás várt a gyerekekre. Majd a kidobós játékba a Carbonex játékosai is beszálltak. Aki nyert, az mondhatta meg, hogy a többieknek mi legyen a büntetés, így felülések, fekvőtámaszok is helyet kaptak a rendkívüli tornaórán. Végül természetesen a kézilabdák is előkerültek. Többek között kapura dobtak és a kapufát is el kellett találniuk a gyerekeknek. Az óra végét jelző csengő hallatán többen azt mondták: most rövidnek tűnt a negyvenöt perc.
A vértessomlói iskolában körülbelül 140 gyermek tanul. Mindenki szeretett volna részt venni csütörtökön a Tatabánya Carbonex KC „különítményének” tornaóráján, de erre sajnos nem volt mód. Így a felső tagozatosok lehettek ott, amikor Gál Gyula, Harsányi Gergely és Lele Ákos tartott „kézilabdás órát.”
Az iskolából a hazai mérkőzéseken szinte mindig vannak gyerekek a Földi Imre Sportcsarnokban. Nagyon megszerették ezt a sportágat. A tavalyihoz hasonlóan idén is egy nagyon jó hangulatú tornaóra kerekedett. A bemelegítés után, többek között sorverseny, labdázás szerepelt a programban. Ahogy az már megszokott, az óra végén rengeteg aláírást kiosztottak a fiúk és készült sok – sok közös kép ebben az iskolában is. A gyerekek búcsúzóul azt kérték a játékosoktól, hogy a következő tanévben is találkozzanak.
Az iskolalátogatási program a tervek szerint tovább folytatódik. Mellette pedig továbbra is lehetőség van csoportos, ingyenes mérkőzéslátogatásra is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 19. 08:17, péntek | Belföld

Csányi Sándor csalódott, de nem tartja kudarcnak az Eb-t

2024. Július 19. 08:16, péntek | Belföld

Szombatról elhalasztották a Balaton-átúszást

Csütörtökön a szervezők elhalasztották a szombatra tervezett Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.