Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Április 08. 09:40, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Nagy Tamás: A lapjával autózást imádom

Nagy Tamás: A lapjával autózást imádom

Interjú Nagy Tamás rallyversenyzővel a 10. Eger Rallye után.

Egy igazi túlélő túra után vagy navigátoroddal, Kalapács Zsoltival.
- Igen, ahogy kérdezted igazi túlélőtúra volt, már péntek este adódtak gondjaink, eltévedt a szervizcsapatunk és majdnem kikéstük az éjszakai parc fermét. Közvetlenül a reggeli rajt előtt, én is, és Zsolti is kiadós kutyagumiba léptünk, amit szétkentünk a kocsi padlóján és egész verseny alatt bűzölgött. Végül szerencsét hozott.

A szombati Szuha - Parádsasvár GY7 szakaszon kemény tíz másodpercet javultatok. Megtaláltad a gázpedált, vagy Zsolti kiengedte a kéziféket esetleg?

- Hogy miért gyorsultunk fel GY3-ról GY7-re 10 másodpercet, annyit mondok Zsolti nem a kéziféket engedte ki, hanem meglett az itiner, így jobban mertem tolni. Száraz aszfalton a lóerők véges száma meghatározza a tempót, jól felírtuk a pályát és természetesen hiába vártuk volna, a Moszkvics sem táltosodott meg a két futam között.

A képek lapján egyenesen keveset mentetek, ennyire szerettek keresztben autózni?

- Igen, a lapjával autózást imádom, a sártengeren biztonságosabbnak éreztem, ha a hátsó kerékkel is kormányozhatok. Egyébként az egész versenyautó olyan, mint egy Off-Road gokart, laza talajon csak gázzal lehet irányítani. Ezzel együtt imádom a karakterisztikáját, igazi időutazás ezzel az autóval versenyezni.

Volt-e kalandotok, és hogy éreztétek magatokat a 10. Eger Rally-n?

- Kaland? Hát az volt. A 6. gyorson Istentelenül elkezdett visítani valami a hajtásban, de annyira, hogy Zsoltival azt hittük, hogy elektromosan gerjed valami, tépkedtük ki az átbeszélő csatlakozóit, de nem szűnt a hang. Minden mindegy alapon tovább toltuk, később kolompolássá változott, majd elmúlt a zaj. A szervizben kiderült, hogy az 50-es évek végéről származó kilométeróránk robbant fel, ez okozta az aggodalmat, később darabjai a lábunk alá potyogtak. A 13. gyors előtt szétesett a gázrudazat, az etapon szögeltük össze, két perc alatt, kötegelőből meg szigszalagból utána 11.50-et mentünk.

Legközelebb, hol találkozhatunk veletek és a Moszkvics 403-al?

- Még nem bontottuk meg az autót, de ha "nem fáj semmije", akkor Miskolcon ott leszünk.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

2024. Július 22. 07:57, hétfő | Sport

Balaton-átúszás - Több mint 11 ezren indultak

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél Juhász Janka győzött.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

2024. Július 21. 08:16, vasárnap | Sport

Gazdag Dániel mesterhármasával győzött a Philadelphia - Videó

Gazdag Dániel mesterhármasával a Philadelphia Union 3-0-ra legyőzte a vendég Nashville-t az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján.