Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2014. Április 23. 07:38, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Napelemes kiserőművet építettek ki a BGF gazdálkodási karán

Napelemes kiserőművet építettek ki a BGF gazdálkodási karán

Több mint kétszáz napelemmodulból álló kiserőművet építettek ki a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) zalaegerszegi gazdálkodási karán.

A kar az MTI-vel azt közölte: az Európai Unió csaknem 50 millió forintos támogatásából megvalósult kiserőmű várhatóan 57 477 kilowattóra elektromos energiát termel évente, a beruházás a becslések szerint csaknem 2,4 millió forint éves megtakarítást jelent majd az intézménynek.

A csaknem 50 kilowattóra teljesítményű, 204 napelemmodulból álló kiserőművet a kar egyik épületének lapos tetején építették ki, annak köszönhetően a zalaegerszegi intézmény elektromos ellátásának egy részét megújuló energia biztosítja.
Halász Imre, a gazdálkodási kar dékánja közölte: az innovatív, energiatakarékos és környezettudatos beruházás szorosan illeszkedik az intézményben létrehozott Zöld kampusz elnevezésű mintaprojekt koncepciójához, annak keretében korábban úgynevezett szürkevíz-hasznosító rendszert, komposztáló, épületszerkezeti hőszigetelést hoztak létre.
A BGF zalaegerszegi gazdálkodási kara 11 hektáros zöldterületen helyezkedik el. A korábban elindított Zöld kampusz mintaprojekt keretében a természeti környezet megőrzését, a fenntartható fejlődést szolgáló fejlesztések valósultak meg. A környezettudatos szemléletre, a kampuszon megvalósult fejlesztésekre szakmai programokkal hívják fel a diákok, illetve a városban, a megyében, a régióban élők figyelmét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 07:50, kedd | Belföld

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

2024. Szeptember 03. 07:43, kedd | Belföld

Varga-Bajusz Veronika: oktatási céllal továbbra is lehet mobiltelefonokat használni az iskolákban

A mobiltelefonok oktatási célra történő használata továbbra is támogatott

2024. Szeptember 03. 07:40, kedd | Belföld

Kövér László: annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik

Annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik, ha vannak gyermekek, akkor lesz jövője az őket vállaló családoknak és a nemzetnek, ha nincs gyermek, akkor nincs jövő

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.