Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Május 02. 14:31, csütörtök | Helyi sport

Negyedik a hely a döntőben

Negyedik a hely a döntőben

Az elmúlt hétvégén Budapesten rendezték meg az ERIMA Kézilabda utánpótlás-bajnokság országos döntőjét a nyolcadik osztályosok számára.

Az ország legjobb 8 lány- illetve fiúcsapata kvalifikálta magát a fináléba, melyen a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola fiú együttese képviselte szűkebb hazánkat, s ott a dicséretes negyedik helyet szerezték meg.
A kodályos srácok az FTC-PLER, az Alsóörsi Utánpótlásközpont, valamint a Debreceni Sportiskola csapataival kerültek egy csoportba, míg a másik ágon a Veszprém Dózsa, a Dabas, a Pick Szeged és a Budapesti Honvéd küzdött a csoportbeli helyezésekért. A torna első mérkőzésén az FTC-PLER gárdája ellen lehengerelték az ellenfelüket: a félidőben már 10 góllal vezettek a tatabányaiak, majd a végére is maradt belőle 7. Az Alsóörs elleni mérkőzés minden várakozást felülmúlt! Az ellenfél szoros emberfogással fogta Antal Mátét, de ezzel sem húzta ki csapatunk „méregfogát”. A szünetig fej-fej mellett haladtak a csapatok,(10:10) a lélektani előny végig a tatabányaiaknál volt, hiszen az ellenfél futott az eredmény után. A szünet után sem lankadt a figyelem, Csapó Levente vezérletével igazi CSAPATKÉNT küzdve a lelkes szurkolóktól űzve, sikerült őket kétvállra fektetni és 3 gólos győzelmet ünnepelni. Egy általános iskolai csapat csodát tett azon az estén! A 6 szerb játékossal (!) illetve Nyíregyházáról és Pécsről igazolt fiúkkal megtűzdelt alsóörsi egyesület "fejet" hajtott előttük. Ehhez a győzelemhez mindenki hozzátette a magáét ott és akkor, amikor kellett. Az utolsó csoportmérkőzést sem lehetett félvállról venni, hiszen vereség esetén, akár a négy közé kerülés is veszélyben forgott volna. Nem is indult jól a derbi, hiszen a 10.percig a Debrecen vezetett. Ekkor Horváth Árpád időt kért, rendet tett a fejekben és a szünet után „repülőrajtot” vettek a srácok, rögtön meg is fordították az eredményt. Küzdelmes mérkőzésen 5 gólos győzelem született, ez pedig azt jelentette, hogy a csoport élén végzett a Kodály-iskola. A döntőbe jutásért a Budapesti Honvéd volt az ellenfél. A srácok nagyon akartak, 6:3-as tatabányai vezetésnél már időt kértek a honvédosok. A félidőben is 4 gólos volt még az előny, de aztán olyan történt, amit maguk sem hittek el, a tatabányai fiúk folyamatos emberhátrányban (néha kettős hátrányban!) játszottak, míg az ellenfél szabálytalanságai miatt néma maradt a bírói síp. Így döntetlennel végződött a már megnyertnek hitt találkozó, hétméteresekkel kellett dönteni a továbbjutásról. Itt egyetlen találattal alulmaradtak a srácok, így másnap a bronzért játszhattak az Alsóörs gárdájával. A Honvéd elleni mérkőzés mind lelkileg, mind fizikailag sokat kivett a játékosokból, sok volt a sérült, már szinte alig volt, aki pályára tudott lépni, ezért alakulhatott ki a 4 gólos vereség a bronzmeccsen, így az országos döntő 4. helyén végeztek a Kodály-iskola legényei. Horváth Árpád elmondta, hogy a torna előtt a legjobb 4 közé jutást is bravúrnak tartotta, a srácok maximálisan túlteljesítették az elvárásokat, elégedett tanítványai teljesítményével, viszont elfogadhatatlan számára, hogy gyermekmérkőzéseken a bírók működése kifogásolható legyen.
Eredmények: Kodály – FTC –PLER 24:17, Kodály – Alsóörsi Utánpótlásközpont 22:19, Kodály – Debreceni SI 24:19, Kodály – Budapesti Honvéd 23:24, Kodály – Alsóörsi Utánpótlásközpont 20:24
Az országos döntő végeredménye: 1. MKB Veszprém Dózsa, 2. Budapesti Honvéd, 3. Alsóörsi Utánpótlásközpont, 4. Kodály, Tatabánya, 5. Debrecen SI, 6. Pick Szeged, 7. FTC-PLER, 8. Dabas
A 4.helyen végzett csapat tagjai: Eichkern Levente, Csapó Levente, Antal Máté, Jaczkó Márk, Bagi Gergő, Kuzma Ábel, Rozner Kevin, Gulyás Gergő, Szakács Benedek, Máté Dávid, Jaczkó Szabolcs, Kiss Soma, Antal Zoltán.
A csapat edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.