Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Április 08. 11:06, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Német Laci: Ezüstérem az Eger Rallyn

Német Laci: Ezüstérem az Eger Rallyn

Interjú Német Lacival a 10. Eger Rallye után.

Ezüstéremmel tértetek haza Szegő Janival a 10. Eger Rally-ról. Gratulálok nektek.

Köszönjük szépen! Az első napi tapogatózás után vasárnap igyekeztünk amennyire csak tudtunk és ez most a második helyhez volt elegendő.

Viszont nem kis fegyvertény, hogy három gyorsot is abszolváltatok úgy, hogy a legjobb időtök nektek volt a kategóriátokban. Ezt hogy értétek el?
- A tesztünk jól sikerült, de inkább csak az autóval történő megismerkedéshez volt elegendő, a helyes beállítások terén csak elképzeléseink voltak, amit a versenyen próbáltunk ki. Nincs nagy tapasztalatunk benne, hogy elsőkerekes autóval hogyan kellene, vizes, saras utakon közlekedni, így mi ezeken a részeken, utólag mondhatom a kelleténél is sokkal óvatosabbak voltunk és ennek köszönhetően borzalmas időket autóztunk a mátrai szakaszokon. Már bent a gyorsaságikon is mondta Jani, hogy szerinte lassan megyünk. Meg is beszéltük, hogy itt a Ladával kellett volna inkább leszaladnunk, mert azzal biztosan jobban sikerült volna. Lukács Kornélék nagyon gyorsak voltak, ezúton is gratulálunk nekik!
A szombati teljesítményünk tükrében célunk egyre távolabb került, de kilométerről kilométerre otthonosabban éreztük magunkat a Clioban és a tempónkat is igyekeztünk egyre növelni. Örülünk neki, hogy három szakaszt sikerült megnyernünk, de az autóban rejlő lehetőségeket még nem tudtuk maradéktalanul kihasználni.

A Terpes - Egerbakta szakasz ennyire lobogós volt?
- A középső részét leszámítva, ahol lassítótól lassítóig mentünk néhány kilométeren keresztül, tetszett nekünk ez a szakasz is, de az autónk alacsony végsebessége miatt sokat utaztunk leszabályzáson és ez az időeredményünkön is meglátszott.

A tizennégy gyors közül melyik jött be nektek jobban és miért?
- Az Egerszólát - Egerszalók közötti szakasz sikerült a legjobban, de annak ellenére, hogy a mátrai gyorsokon voltunk a leglassabbak, mégis ezek vonalvezetése volt, ami leginkább tetszett.

Ha lehetne újra rajtolni, mi az, amit másképp tennétek?
- Belülről úgy éreztük, hogy száraz körülmények között már egész jókat autóztunk, azonban a csúszós utakon történő gyors közlekedést még nem sikerült megvalósítanunk. Ebben mindenképpen fejlődnöm kell, ahhoz hogy versenyképesebbek lehessünk.

Legközelebb hol indultok Janival, milyen versenyen?
- A Miskolc Rally lesz a következő verseny, ahol indulni szeretnénk. Bízom benne, hogy az egri tapasztalatainkat kamatoztatni tudjuk majd és versenyben leszünk a kategória győzelemért.

Őszinte részvétünk, Szabó Attila családjának és hozzátartozóinak!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

2024. Július 22. 07:57, hétfő | Sport

Balaton-átúszás - Több mint 11 ezren indultak

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél Juhász Janka győzött.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

2024. Július 21. 08:16, vasárnap | Sport

Gazdag Dániel mesterhármasával győzött a Philadelphia - Videó

Gazdag Dániel mesterhármasával a Philadelphia Union 3-0-ra legyőzte a vendég Nashville-t az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján.