Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Szeptember 05. 14:09, szerda | Helyi sport

Nemzetközi kézilabda torna Pozsonyban

Nemzetközi kézilabda torna Pozsonyban

A sikeres múlt heti Nové Veseli torna után a hétvégén ismét útra kelt a Kodály Zoltán Általános Iskola 6. és 8. osztályos fiú kézilabdacsapata.

A cél ezúttal a szlovák főváros, Pozsony volt. A háromnapos versenyen korosztályonként hét-hét csapat mérte össze tudását. A torna egyik tanulsága az volt, hogy a hatodikosok „kezdenek összeérni”, hiszen a korábbiakhoz képest még szebben és összeszokottabban játszották le meccseiket. Már csak hajszálon múlott a vereség vagy éppen a döntetlen elérése. A diákolimpia szempontjából is hasznos tornán egy vereséggel és egy döntetlennel zártak, így büszkén vehették át a bronzérmet. A nyolcadikosok első mérkőzésüket a múlt heti torna győztesével, a Sokol Nové Veseli alakulatával vívták. A mieinket fűtötte a bizonyítási vágy, hiszen legutóbb a döntőben aranygóllal bizonyult jobbnak a cseh csapat. Ezúttal azonban – semleges pályán – kétség sem fért ahhoz, hogy melyik a jobb csapat. A torna összes mérkőzését meggyőző játékkal, az ellenfeleknek esélyt sem adva nyerték meg a kodályosok, aki a mérkőzéseken bemutatták ennek a játéknak minden szépségét. A 2000-es korosztály legtechnikásabb játékosa Horváth Milán lett,míg a hetesdobó versenyt Gyurmánczi Ádám nyerte.

Eredmények:

2000-es korcsoport:
Kodály - Modra 13 - 8
Kodály - Dunaszerdahely 15 - 15
Kodály - Povazska Bystrica 20 - 3
Kodály - Bratislava 16 - 3
Kodály - Topolcany 8 - 9
Kodály - SKP STZKY (lány) 12 - 11

Eredmények:

1998-as korcsoport:
Kodály - Nové Veseli 16 - 11
Kodály - Frídek-Mistek 22 - 13
Kodály - Povazska Bystrica 17 - 12
Kodály - Bratislava „ A” 20 - 12
Kodály - Topolcany 34 - 8
Kodály - Bratislava „B” 44 - 8

A 2000-es korosztály tagjai:

Árendás Bence, Bagi Balázs, Barabás Zsolt, Barna László, Bogyó Benedek, Cserveny Marcell, Farkas Bence, Gerencsér Krisztofer, Gyurmánczi Ádám, Horváth Milán, Kamocsai Bendegúz, Papp Domonkos, Stadtmüller Balázs, Székely Mátyás, Zovits Zalán

Az 1998-as korosztály tagjai:

Antal Máté, Bagi Gergő,Balogh Marcell, Csapó Levente, Eichkern Levente,Előd Barnabás, Gulyás Gergő, Jaczkó Márk, Kuzma Ábel,Lovasi Zoltán, Máté Dávid, Rozner Kevin, Szakács Benedek

A csapatok edzője: Horváth Árpád


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 20. 07:21, szombat | Sport

Vasárnap rendezik a Balaton-átúszást

Vasárnap rendezik meg a szombatra tervezett, Révfülöp és Balatonboglár közötti 42. Lidl Balaton-átúszást.

2024. Július 20. 07:19, szombat | Belföld

EM: kötelező lesz a környezeti hatásvizsgálat az akkumulátorgyáraknál

A zöldenergia a jövő, a magyar gazdaság jövője is. A zöldenergia előállításával, tárolásával foglalkozó vállalatok, üzemek száma egyre nő.