Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Október 25. 09:11, péntek | Helyi sport

Nemzetközi tornán versengtek

Nemzetközi tornán versengtek

A napokban rendezték meg Tarjánban, a már hagyományos IHT nemzetközi fiú kézilabdatornát az ötödik és a hetedik osztályosok számára.

A tornán a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola gárdája mellett a csehországi Sokol Nové Veseli, a szlovák SKP Bratislava valamint az osztrák AON Fivers fiataljai küzdöttek a helyezésekért.
Az ötödik osztályosok első komoly megmérettetése volt ez a torna, talán ezért volt, hogy a csehek elleni derbin kissé megilletődötten kezdtek a srácok. Az összeszokottabb játékot mutató és fizikai fölényben játszó Veseli ellen 7 gólos vereséget szenvedtek. A folytatásban már felszabadultabb játékot mutattak a tatabányai fiatalok, így a Pozsony ellen 3 góllal bizonyultak jobbnak Horváth Árpád tanítványai, míg a bécsi csapatot sikerült 5 góllal legyőzniük. A 7. osztályos csapatok már jól ismerik egymást, több éve mérkőznek a különböző tornákon. A Nové Veseli fiai mindig kultúrált, szép kézilabdával örvendeztetik meg a nézőket és ez most sem volt másképp. De a kodályos fiúk a jópár kihagyott ziccer ellenére is 4 góllal jobbnak bizonyultak ellenfelüknél. A pozsonyi gárdával sportszerű, könnyed mérkőzést játszottak a tatabányai fiúk és a végén 24:9-es hazai győzelemnek örülhettek a szép számmal kilátogató szurkolók. A torna döntő mérkőzését a bécsiek ellen vívták a srácok, ahol kemény, férfias küzdelemben ki-ki mérkőzésen egyetlen találattal a Kodály-iskola csapata diadalmaskodott. A torna visszavágó fordulóját tavasszal rendezik, az 5. osztályosok a második, míg a hetedikesek az első helyről várják a folytatást.

Eredmények és csapattagok:

5.osztály: Kodály – Sokol Nové Veseli 9:16, Kodály – SKP Bratislava 14:11, Kodály – AON Fivers 16:11

A csapat tagjai: Goór Tibor, Marte-Rivera Ian, Marx Dominik, Farkas Bence, Paxy Olivér, Major Bálint, Nyers Dániel, Kucsera Máté, Mikola Levente, Pulik István, Jaczkó Milán, Batta Gábor, Kitaj Levent, Suki Dániel, Remete Botond, Szeles Krisztofer.

7. osztály: Kodály – Sokol Nové Veseli 21:17, Kodály – SKP Bratislava 24:9, Kodály – AON Fivers 20:19

A csapat tagjai: Horváth Milán, Székely Mátyás , Kuhár Balázs, Barabás Zsolt, Papp Domonkos, Kamocsai Bendegúz, Farkas Bence, Árendás Bence, Bagi Balázs, Gyurmánczi Dániel, Szaák Bence, Papp Dominik, Barna László, Stadtmüller Balázs, Kuzma Péter, Zovits Zalán

Mindkét gárda edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 27. 09:47, szombat | Sport

Szoboszlai góljával győzte le a Real Betist a Liverpool

Szoboszlai Dominik találatával a Liverpool FC labdarúgócsapata 1-0-ra nyert a Real Betis ellen a pénteken Pittsburghben rendezett felkészülési mérkőzésen.

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor Románia miniszterelnökével tárgyalt a kétoldalú kapcsolatokról és a román schengeni tagságról

Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államti