Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2014. Május 13. 13:02, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Nyárra hungarikum lehet a védőnői szolgálat

Nyárra hungarikum lehet a védőnői szolgálat

Akár már a nyárra megkaphatja a hungarikum címet a jövőre százéves magyar védőnői szolgálat - közölte Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz európai parlamenti (EP-) választási listavezetője és Bábiné Szottfried Gabriella, a védőnői hálózat megújításáért felelős miniszteri biztos kedden Budapesten.

Pelczné Gáll Ildikó a sajtótájékoztatón európai szinten is egyedülállónak nevezte a védőnői szolgálat tevékenységét, szakmai felkészültségét és szervezettségét, hiszen egyszerre foglalkozik a gyermekgondozással, a várandós kismamákkal, a gyermekágyas édesanyákkal és a szűrésekkel is.
A magyar hálózat példaértékű lehet más európai uniós tagállamoknak is, továbbá cél, hogy a védőnőképzés európai központja Magyarországon legyen - mondta a kormánypárt alelnöke, EP-listavezetője.
Hangsúlyozta, hogy a kormányzat a jövőben is kiemelt figyelmet fordít majd a védőnőkre, csakúgy, mint az elmúlt négy évben, amikor az erkölcsi elismerésen túl anyagi megbecsülésben is részesítette a szolgálatot.
Bábiné Szottfried Gabriella miniszteri biztos a tájékoztatón úgy fogalmazott: "a védőnői szolgálat a mi nemzeti kincsünk".
Az elmúlt négy évben 4,4 milliárd forinttal emelték meg a védőnői szolgáltatás támogatásának összegét - közölte, hozzátéve, továbbra is azon vannak, hogy javítsák a dolgozók helyzetét és munkakörülményeit, ezért is indították el a szolgálat újjászervezését.
Bábiné Szottfried Gabriella kérdésre elmondta, az új kormány megalakulásáig - később pedig várhatóan az azt követő időszakra is - meghosszabbították miniszteri biztosi megbízatását.

Címkék: EP2014-Fidesz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 07:50, kedd | Belföld

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

2024. Szeptember 03. 07:43, kedd | Belföld

Varga-Bajusz Veronika: oktatási céllal továbbra is lehet mobiltelefonokat használni az iskolákban

A mobiltelefonok oktatási célra történő használata továbbra is támogatott

2024. Szeptember 03. 07:40, kedd | Belföld

Kövér László: annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik

Annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik, ha vannak gyermekek, akkor lesz jövője az őket vállaló családoknak és a nemzetnek, ha nincs gyermek, akkor nincs jövő

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.