Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Április 17. 12:44, szerda | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Országos döntőben a Kodály!

Országos döntőben a Kodály!

Az elmúlt hétvégén rendezték Tatán az ERIMA kézilabda utánpótlás bajnokság országos elődöntőjét a hatodikosok (U12) részére.

A tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola csapata kitűnően szerepelt és bejutott a torna országos fináléjába.
A csoportmérkőzések során a Kodály-iskola gárdája a Győrrel kezdett. Egy döcögősen induló mérkőzésen a két csapat közötti tudáskülönbség a végeredményben is megmutatkozott, 5 gólos tatabányai győzelem született. Majd következett az "örök" rivális, a Veszprém "B" csapata. A bakonyi gárda nagyon jól képzett, de fiatal tehetségei ellen nem igazán ment jól a játék, sajnos sok ziccer kimaradt és a kulcsemberek is megilletődötten kézilabdáztak. A sok hibának egy szoros mérkőzés lett a "jutalma", de a végén 1 gólos hazai győzelemnek örülhetett a népes szurkolósereg.
Csoportgyőztesként a döntőbe jutásért a másik csoport második helyezettjével (Csurgó) kellett megküzdeniük a fiúknak. Ez az összecsapás volt a legfontosabb, hiszen a győztes mindenképpen bejut az országos döntőbe, míg a vesztes csapat végleg kiesik.
A Horváth-legénység a legjobb pillanatban találta meg az igazi formáját és magabiztosan, a Csurgónak esélyt sem hagyva 16 góllal nyert, ezzel bejutott az országos döntőbe! A másik ágon a végig nagyszerű kézilabdát játszó Dabas csapatának sikerült kvalifikálnia magát az országos fináléba. Nem maradt más hátra, mint hogy eldöntsék: ki lesz az első és második. A Dabas elleni találkozón végre minden tatabányai játékos a tudása legjavát hozva, szemet gyönyörködtető kézilabdával, az összes kétkedőt meggyőzve bebizonyította, hogy az elődöntő legjobb csapataként, megérdemelten jutott tovább.
Horváth Árpád edző az elődöntő után elmondta, hogy az Éles Kézisuli (Veszprém) és a Dabas elleni találkozókon kifejezetten jól kézilabdáztak a srácok, a legfontosabb mérkőzéseken kitűnően helytálltak tanítványai. Ez a korosztály (2000-es születésűek) még soha nem jutott be az ERIMA bajnokság országos döntőjébe, az idén viszont a kitartó munka meghozta gyümölcsét.

Eredmények:

Kodály – Győr 14:9, Kodály – Éles 12:11, Kodály – Csurgó 27:11, Kodály – Dabas 16:11

Az országos döntőbe jutott U12-es csapat tagjai: Bogyó Benedek, Gerencsér Krisztofer, Szaák Bence, Horváth Milán, Kamocsai Bendegúz, Barabás Zsolt, Farkas Bence, Székely Mátyás, Barna László, Bagi Balázs, Kucsera Miklós, Gyurmánczi Ádám, Stadtmüller Balázs, Zovits Zalán, Papp Domonkos
A csapat edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.