Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2014. Október 29. 10:39, szerda | Helyi sport

Párizsban jártak a Kodály Iskola kézisei

Párizsban jártak a Kodály Iskola kézisei

A 19. alakalommal megrendezett, hagyományosan magas színvonalú nemzetközi párizsi kézilabda tornán Tatabányát 1 korosztályban (2000-2002) évesek között képviselte a GRUNDFOS Tatabánya U14-es csapata.

Csapatunkat a Kodály Zoltán Ált. Iskola 7. és 8. osztályos tanulói alkották.

A csapat csütörtök reggel 5 órakor vágott neki az 1450 km-es távnak Tatabánya és Párizs között. Két kisbusszal váltott sofőrökkel tettük meg az utat, ami a várakozásnak megfelelően kicsit lefárasztotta a társaságot.
Másnap, pénteken viszont volt egy kis időnk a regenerálódásra, pihenésre és városnézésre is. A közösségi közlekedési formákat igénybe véve ismerkedtünk meg Párizs nevezetességeivel, ebből az egyiket a híres párizsi metrózás élményét testközelből megtapasztalhattuk.
A Trocadero megállóból felérve szemből megpillantottuk az Eiffel tornyot, melyet mindenki elsőként szeretett volna látni. Több órás sorban állás után fel is jutottunk a tetejére, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárult elénk. Készültek a fotók, de mivel elég szeles és hűvös idő volt, nem időztünk sokat. A városnézésbe még belefért, hogy megnézzük a város másik nagy látnivalóját a Notre Dame-ot. Ezután mivel a csapat elég fáradt volt a tegnapi utazás miatt visszamentünk a szállásra, vacsora és pihenés következett..

Szombat reggel a csapatvezetők tájékoztatása után megkezdődtek a mérkőzések.

A torna nagyságát mutatja, hogy a mi korcsoportunkban 15 csapat nevezett, ezen kívül még volt egy 17 éves fiú (16 csapat) és több lány korcsoport is. A csoportmérkőzések 5 helyszínen zajlottak. Mivel jelentős számú csapat nevezett ezért a szervezők úgy döntöttek, hogy 1 félidős és 16 perces mérkőzések lesznek. Ennél a lebonyolítási rendszernél még nagyobb jelentősége van minden eladott labdának, kihagyott ziccernek, rossz védekezésnek esetleg kiállításnak, mivel nincs idő javításra.

A csoportunkban 4 csapat szerepelt és az első kettő juthatott tovább a középdöntőbe.

Eredmények csoportkör (szombat)
Grundfos Tatabánya (Kodály) - Villemomble 9:8
Grundfos Tatabánya (Kodály) –US Ivry 8:6
Grundfos Tatabánya (Kodály) - Montfermeil Handball 12:5

A reggeli első mérkőzésen, látszott a hosszú utazás és a megilletődöttség is a csapaton. Több kihagyott ziccer és eladott labda miatt nagyot küzdve tudtuk legyőzni ellenfelünket akik összességében gyengébb játékerőt képviseltek.
A második mérkőzésünkön már sokkal jobban ment a játék és a védekezésünk is összeállt.
Ennek köszönhetően elhúztunk 7-2 is a 10. perc körül. A végeredmény szorosnak tűnik, de csak mi tettük azzá.
A harmadik meccsen nem volt kérdéses melyik a jobb csapat és felszabadult játékkal, a végére mindenkit játszatva nyertük meg a mérkőzést


Eztán újabb csoportokat alakítottak ki a középdöntőben a csoportkörben első és másodikként végző csapatok közül.

Át kellett rohannunk egy másik csarnokba, az elsőosztályú Tremblay en France arénájába, ahol a döntőket is játszották másnap.
A középdöntős csoportunkból is lejátszottunk egy meccset, aminek a végső helyezés elérése szempontjából már nagy jelentősége volt.

Eredmény középdöntő (szombat)
Grundfos Tatabánya (Kodály) – Courbevoie 13:8

Magabiztosan, egyre jobban játszva nyertük az első középdöntő mérkőzésünket.


Másnap a középdöntő küzdelmei folytatódtak a megmaradt két mérkőzéssel. Mivel a lebonyolítás szerint a két középdöntő csoport első helyezettje játssza a döntőt a második helyezettek pedig a harmadik helyért küzdhettek, mindenképpen a csoport megnyerése volt a cél.

Eredmény középdöntő (vasárnap)
Grundfos Tatabánya (Kodály) - Aulnay Sous Bois 12:6
Grundfos Tatabánya (Kodály) – Creteil 7:12

A reggeli első meccsünkön kicsit álmosan kezdtünk, de hamar összeállt a védekezésünk és jól használtuk ki a helyzeteinket is. Nem volt probléma, nagy különbséggel nyertünk.

A középdöntő utolsó összecsapását azzal a csapattal játszottuk, akik a másik elődöntőt megnyerve jutottak ide és hozzánk hasonlóan még nem kaptak ki a tornán. Komoly presztizs csatára számítottunk és így is készültek a fiúk. A döntőbe jutás volt a tét. Sajnos már a mérkőzés elején nem úgy ment a játék ahogy azt szerettük volna. Az 5. percben még nem sikerült gólt szereznünk, 4 ziccert is kihagytunk a szélekről és középről is. Ugyan az eredmény ekkor még csak 0:1 volt, de nem volt mindegy hogy 4:1 is lehetett volna. Persze sorozatban kaptuk a kiállításokat, jogosan illetve nem jogosan. Próbáltunk feljönni, de 7:9 volt a legjobb állás amit elértünk. Persze a végén a kevés játékidő miatti kapkodásba ismét sok hiba csúszott, így megérdemelten, végig vezetve nyerte meg az ellenfél a mérkőzést. Megtapasztaltuk, hogy az ellenfél játékosainak gyorsasága, dinamikája, egyéni képességei a miénk fölé nőtt. Sajnos csak összeszedett, hibanélküli játékkal lett volna reális esélyünk a győzelemre a későbbi tornagyőztes ellen.

Eredmény harmadik helyért (vasárnap)
Grundfos Tatabánya (Kodály) –US Ivry 8:10

A bronz meccsen azzal a csapattal kerültünk össze, akiket már a csoportkörben sikerült legyőznünk. Ismertük őket, de ezen a találkozón már más volt a tét. Nem játszottunk jól, idegesek, néha türelmetlenek voltunk. A csapatjáték akadozott és persze itt is megkaptuk a szokásos kiállításokat. Végig fej-fej mellet haladtunk, egyik csapat sem tudott elhúzni az ellenfelétől. Sajnos a végjátékból nem mi jöttünk ki jobban és a verhető ellenféllel szemben 2 gólos vereséget szenvedtünk.

Ennek ellenére a teljesen más játékkultúrát felvonultató ellenfelekkel szemben tisztességesen játszva szerepeltünk a tornán. A csapat vezetése és a játékosok is mindent megtettek a legjobb eredmény elérése érdekében. Kis szerencsével éremmel térhettünk volna haza, de ez a 4. hely is méltó eredmény volt a csapattól. Érdekesség volt a torna egészére vonatkozóan, hogy míg mi folyamatosan kaptuk a kiállításokat és a 7 métereseket addig a lejátszott 7 mérkőzésünk során egyetlen 7 méterest sem dobhattunk.

A csapat tagjai: Bagi Balázs, Szabó Áron, Bogyó Benedek, Székely Mátyás, Horváth Milán, Barabás Zsolt, Barna László, Gyurmánczi Ádám, Kamocsai Benedegúz, Farkas Bence, Hornyák Vendel, Papp Domonkos, Olivér.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.