Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. December 12. 10:21, csütörtök | PR

Pihe-puha kisbarát

Pihe-puha kisbarát

Önnek mi a következő kipipálni való az ajándék listán? Megeshet, hogy egy játékfélét többször is felirat gyermeke a listájához, mert annyira kedveli. A bársonyos tapintású plüssök például megunhatatlan szerepnek örvendenek. Ezek az egyszerű, de sokoldalú játékok számos célra felhasználhatóak. Most megosztjuk Önnel, miért is érdemes mihamarabb kipipálni ezt a kérést is.

Mágikus nyugalom

A plüssökkel való kapcsolat, mint tudjuk, gyerekkorban alakul ki. Többnyire az éjszaka során nyújt számukra biztonságérzetet az ágyon, netalán az ágy mellett őrködő kisbarát. Bizonyított tény ugyanis, hogy egy másik személy jelenléte nyugtató hatással van az idegrendszerre, megnöveli a komfort érzetét, amely segítségével kiküszöbölhetőek az alvási zavarok. Néhány embernek még talán ma is megvan valahol a padláson a gyerekkori barátja.

Gyógyító plüssök?

Persze, csodát a plüssök sem tesznek, de beindíthatják a szervezet öngyógyító folyamatait. Hogyan? Köztudott, hogy egyetlen érintés képes annyi endorfint felszabadítani, amennyi megnöveli a szerotonin szintet, és így új sejtet képződhetnek. Nagyon sok terápiában emberek helyett állatokkal dolgoznak. Ekkor a változatos tapintású textúrák az idegrendszerre is stimuláló hatással bírnak. Egy kutatás szerint, az allergiában szenvedők számára is van megoldás, hiszen az állat terápia mellett a plüssjátékok is hasonló mechanizmusokat indítanak be a szervezetben.

Lecsökkentik a félelmek által generálódott szorongást és feszültséget, felszabadulnak a boldogsághormonok és beindulnak a gyógyulási folyamatok.

Ezerféle, ezerszínű

Lenne kedve egy kis szerepjátékhoz? Gyermeke biztosan örülne egy kis közös programnak. A plüssjátékok nagy előnye, hogy szinte bármilyen szerepet magukra ölthetnek és ehhez sokféle kinézetű, textúrájú, témájú plüss közül válogathatnak. A játék alatt fejlődik a gyerekek kreativitása, kommunikációs készsége és a színészi tehetséget is életre kelthetik magukban.

Az állatos plüssöket kedvelő lurkóknak vásárolhat Plüssgombócot, Macit, Pingvint, Koalát, Nyuszit, Szarvast vagy Grimasz Pajtik plüss figurát is.

A mese iránt rajongóknak sem kell aggódniuk, hiszen Mickey egér, Donald kacsa, Plútó kutya áll rendelkezésükre, de a Micimackó apró barátai is segítenek a mókában, például Füles, Micimackó és Tigris. Ha ez nem lenne elég a bohókás villámszóró Pikachu is beszállhat.

Az interaktív játékok közül kiemelhetőek az ún. Kívánság pajtik, illetve a legkisebbeknek sem kell szomorkodni, hiszen gyerekbarát Disney figurás cumikendőkkel kedveskedhet nekik.

Ha meggyőződött a plüssök jótékony hatásáról, akkor pipát érdemel! A Szoti játékbolt, ajándék áruház ezerszínű plüssei között Ön is megtalálhatja az örök “kisbarátot” gyermeke számára!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.