Városlista
2024. augusztus 27, kedd - Gáspár

Hírek

2013. Május 09. 08:33, csütörtök | Helyi sport

Posztumusz „Tatabánya Sportjáért” díj Kanyó Antalnak

Posztumusz „Tatabánya Sportjáért” díj Kanyó Antalnak

Tatabánya Megyei Jogú Város Közgyűlése posztumusz „Tatabánya Sportjáért” díjat adományozott az év elején elhunyt, városi Ezüst Turul díjjal is kitüntetett egykori kézilabdázó, edző Kanyó Antalnak.

A díjat Schmidt Csaba polgármester a nagyra becsült sportember feleségének adta át, a Grundfos Tatabánya - MKB Veszprém elleni kézilabda mérkőzés előtt, a Földi Imre Sportcsarnokban, ahol jelen volt Kanyó Antal három fia is.

Schmidt Csaba polgármester szerint a sajnálatosan korán elhunyt sportember, többszörös junior, ifjúsági és felnőtt válogatott kézilabdázóként, majd a tatabányai férfi kézilabdacsapat edzőjeként, több évtizedes munkásságával sokat tett azért, hogy a város kézilabdacsapatának nemzetközi és hazai elismertsége töretlen maradjon.

Kanyó Antal 1978-tól 1990 júniusáig több mint kétszáz NB I-es mérkőzésen szerepelt Tatabányai Bányász Sport Club kézilabdacsapatában, háromszor volt a bajnokcsapat tagja, egyszer kupagyőztes, és az Európa kupában 1979-ben (KEK), 1984-ben (IHF) harmadik helyezett. Élete során többször nyilatkozott arról, hogy legnagyobb élményei, közé tartozott, amikor 1979-ben Dortmundban 12 ezer néző előtt KEK mérkőzésen játszott a Tatabánya a Gummersbach ellen.
Kanyó Antal a svájci bajnokságban eltöltött esztendők után a tatabányai felnőtt csapatnál, majd az utánpótlás korosztálynál, az utóbbi években a tatai kézilabdacsapatnál edzősködött. A díjazott 52 évesen, idén januárban hunyt el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Augusztus 27. 06:00, kedd | Sport

Kl-selejtező - A paksi visszavágó előtt edzőt váltott a Mladá Boleslav

A csütörtöki magyarországi visszavágó előtt edzőt váltott a Mladá Boleslav, amely a Paksi FC ellenfele a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójában.

2024. Augusztus 27. 06:00, kedd | Belföld

Hőség - Ismét másodfokú hőségriasztás van érvényben

Ismét másodfokú hőségriasztás van érvényben, a munkahelyeken is fokozott figyelmet kell fordítani a megelőző intézkedésekre - közölte a Munkavédelem Foglalkoztatás-felügyelet hétfőn az MTI-vel.

2024. Augusztus 27. 06:00, kedd | Életmód

Rekordtermelést produkáltak a hazai napelemek

A jelenlegi elszámolási adatok szerint pénteken újabb történelmi rekord született, 2024. augusztus 23-án, a 13 órával kezdődő negyedórában 3242 megawattig futott fel az 50 kW feletti napelemes rendszerek összes termelése