Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2013. Október 07. 11:41, hétfő | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Sikeres volt a futógála

Sikeres volt a futógála

A hétvégén közel 450 résztvevővel rendezték meg az I. Tatabányai Futógálát a Csónakázó tónál és a Grosics Gyula stadionban.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott eseményen díjazták a legaktívabb óvodát, iskolát és munkahelyet is.Az Egészséges Tatabányáért Program utolsó előtti eseményeként rendezett futógálán három korcsoportban indultak a mozogni vágyók: a több száz óvodás és kisiskolás 10.30-kor rajtolt a Grosics Gyula Stadionban, Harsányi Gergely válogatott kézilabdázó vezetésével. Az 5. osztálynál idősebb gyerekek és a felnőttek a Csónakázó tónál rajtoltak, majd innen indulva tették meg a körülbelül 2,7 kilométeres távot a Csónakázó-tó - Sárberki lakótelep - Összekötő út - Ságvári Endre út útvonalon. A rendezvényen a legaktívabb óvoda a Szivárvány ovi, a legaktívabb iskola pedig a Dózsa György Általános Iskola lett, míg a legaktívabb „munkahely” címet a Tata Mustangs csapata nyerte el.
A futógála zárásaként Oláh Gergő, az egyik kereskedelmi csatorna tehetségkutató műsorának tavalyi győztese lépett fel a Földi Imre Sportcsarnok mögötti parkolóban. Mint ismeretes, az önkormányzat a tatabányai polgárok életminőségének javításáért indította el az Egészséges Tatabányáért Programot, mely mindenkinek lehetőséget kíván teremteni az egészséges életmód „megtanulására”, a betegségek megelőzésére, kiszűrésére, valamint az egészségfejlesztésre. A program minden évben más-más területre fókuszál, 2013 – „A Mozgás Éve”.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.