Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 07. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Sok napsütés, de záportok is várhatók a következő napokban

Sok napsütés, de záportok is várhatók a következő napokban

Helyenként továbbra is előfordulhatnak ugyan záporok, zivatarok, de jellemzően sok napsütés és nyáriasan meleg idő várható a következő napokban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi előrejelzéséből.

Hétfőn napos idő várható, de néhol - nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon - zápor, esetleg egy-egy helyen zivatar is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16, a legmagasabb hőmérséklet 25-29 fok között valószínű.

Kedden sok lesz a napsütés, de előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Zivatar térségében a szél erős, akár viharos lehet. A hajnali 9-17 fokról délutánra 26-29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön is több órára kisüt a nap, de szerdán elsősorban nyugaton és északon, csütörtökön szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. A légmozgás többfelé élénk, erős, zivatar térségében viharos lehet. A minimumok szerdán 10-18, csütörtökön 11-18 fok között alakulnak. A maximumhőmérséklet szerdán 26-30, csütörtökön 24-29 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton a több órás napsütés mellett elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szelet sokfelé élénk, néhol erős, zivatarban viharos lehet. Pénteken hajnalban 10-17, szombaton hajnalban 10-18 fok várható. A délutáni csúcsértékek mindkét nap 24-29 fok között alakulnak.

Vasárnap is több órára kisüthet a nap, de helyenként eleredhet az eső. Többfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban 12-19, napközben 25-30 fokot mérhetnek - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: időjárás, meleg, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni