Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Augusztus 22. 00:00, péntek | PR

Somlói revolúció (2014 Magyarország tortája)

Somlói revolúció    (2014 Magyarország tortája)

A somlói galuska az 1958-as brüsszeli világkiállításon lépett nemzetközi porondra, és óriási sikert aratott.

Idehaza több szavazáson, felmérésen bizonyult Magyarország kedvenc desszertjének.Az idei Magyarország Tortája verseny győztese, a Somlói revolúció torta Damniczki GyulaBalázs, a székesfehérvári Damniczki Cukrászda tulajdonosának alkotása.A mester a régi bevált, nemes anyagokat és a hozzájuk fűződő emlékeket, egy mai, moderneurópai torta formájában gondolta újra.
2014-ben a magyar cukrászat nagy öregjei és az ő receptjeik előtt tisztelegve, egy mousse tortaformájában alkotta meg a régi jó somlóit.A mousse könnyed, elegáns, légies textúrájú krém, mely a modern cukrászat egyre elterjedtebb éskeresettebb terméke. A grillázstésztára rétegezett étcsokoládé mousse, majd a narancsbetét föléhelyezett, ganache-sal borított vaníliás fehércsokoládé habkrém olyan ízélményt kínál, amelyvalóban forradalminak nevezhető, az eredeti édességhez képest.A hagyomány és a kreativitás találkozása ez az ínyencek igényeit is kielégítő, csodálatosankönnyű, kiváló alapanyagokból készült tortakülönlegesség, így méltán válik államalapításunkünnepi desszertjévé.

Csokis kaland (2014 Magyarország cukormentes tortája)

A “Csokis kaland” harmóniáját a könnyű csokoládéhab alapozza meg, amelyet a magyar meggybőlkészült öntet finoman ellenpontoz. Ezt egészíti ki a hazai dió és a mandula, a vékony marcipánrétegpedig eleganciát kölcsönöz a tortának, mely nem csupán a cukorbetegek választása lehet, hanemmindazoké, akik az ízek élvezete mellett tudatosan figyelnek az összetevőkre. Nincs bennehozzáadott cukor és fehér liszt, egy szelet 254 kalóriát (kcal) és 10,6 g szénhidrátot tartalmaz. Ezutóbbi kevesebb mint fele egy hagyományos csokoládétorta értékének. A számítást a MagyarDietetikusok Országos Szövetsége készítette, a kész torta elemzését a Wessling Hungary Kft.független élelmiszervizsgáló laboratórium végezte.Nándori László, a Nándori Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere elmondta, hogy olyansüteményt szerettek volna készíteni, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről