Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Május 07. 15:48, kedd | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Sportpálya a Máltai játszótér mellett

Sportpálya a Máltai játszótér mellett

Új, többfunkciós rekortán borítású sportpálya épül a „Grundoljunk sportosan Tatabányán” elnevezésű projekt keretében a Bánhidai lakótelepen lévő Máltai játszótéren

Ezt jelentette be a helyszínen Schmidt Csaba polgármester és Turza Károly, a városrész önkormányzati képviselője.
A polgármester elmondta, hogy a város költségvetéséből 17,2 millió forintot fordítanak a beruházásra. A pálya 12x24 méter méretben készül el, műanyag borítást kap, és így alkalmas lesz futballra, kosárlabdára, röplabdára, kézilabdára és teniszre is. Schmidt Csaba megjegyezte, hogy ez a fejlesztés jól illeszkedik az Egészséges Tatabányáért Program idei, Mozgás Éves sportos rendezvényeihez. Szólt arról is, hogy a nyári időszakban 300-400 gyermek is igénybe veszi a bánhidai Máltai játszótér szolgáltatásait, amelyek e projekt megvalósításával tovább bővülnek. A polgármester ismertette azt is, hogy Kertvárosban, a szociális városrehabillitációs program részeként újabb Máltai játszótér épül, s ezzel Tatabánya kitüntetett helyet foglal el a máltai játszóterekkel rendelkező települések sorában. Jelenleg tizenhat ilyen játszótér működik az országban.
Turza Károly önkormányzati képviselő elmondta, hogy a sportpálya megvalósításával az itt élő családok gyermekeinek, de mindazoknak, akik idelátogatnak, újabb lehetőségük lesz a szabadidő hasznos eltöltésére. Úgy vélte, hogy a létesítmény alkalmat nyújt arra is, hogy szervezett formában, különböző sportágakban, játékos formában mérjék össze képességeiket a környező iskolák diákjai is. Az önkormányzati képviselő szerint a sportpályához kapcsolódó események tovább erősíthetik a Bánhidai lakótelep közösségi életét.
A projektet az önkormányzat által lebonyolított közbeszerzési eljárás után a GEOTECH Kft. valósítja meg, a sportpálya a tervek szerint június közepére készül el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 23. 18:46, kedd | Helyi

Kézilabda-EL

Férfi kézilabda Európa-liga - A címvédő Flensburggal is azonos csoportban a Tatabánya

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.