Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2015. Április 08. 09:32, szerda | Sport
Forrás: InfoVáros | Hajósi Miklós

Szalai Viktor: A gépemet ezentúl csak hátulról láthatjátok

Szalai Viktor: A gépemet ezentúl csak hátulról láthatjátok

Interjú Szalai Viktor Polaris versenyzővel az április 11.-i Vitnyédi verseny előtt.

Március 11.-én újra Polarisra szállsz, most épp a Vitnyédi pályán!

De előtte kérlek, mesélj az eddigi quad-os pályafutásodról.
- Mielőtt eljutottam a megvilágosodáshoz azaz, hogy a nekem való gépben üljek végre, igen hosszú és rögös út vezetett. 2004-et írtunk, amikor nem sok töprengés után elhatároztam, hogy nekem bizony quad kell a fenekem alá, és elmentem megvenni életem első gépét sokakkal egyetemben én is egy LTZ 400-ason kezdtem. (fiatalabb olvasóknak Suzuki LTZ 400) Ma végig gondolva nem igazán értem, hogy mit is gondoltam, hogy nekem való egy sport quadabban az időben persze alegfontosabb egy gép paraméterei közül, hogy jól nézzen ki. Na, innentől megindultam a lejtőn.

Yamaha Raptor, Yamaha Grizzly660, Yamaha Grizzly700, Yamaha Rhino, Can-am Outlander, Can-am Commander és megérkezünk napjainkbaa Polarisok világába: első Polaris gépem egy RZR900 XP volt ma boldog tulajdonosa vagyok egy RZR1000-nek és egy Ranger 900-asnak, de még a kislányomnak is van egy RZR 170-se

Milyen típusú Polaris nyergében fogsz megküzdeni az idő és a sporttársak ellen?
- A fentebb leírtPolaris RZR1000 (2014) side by side géppel, amely hű társ volt a tavalyi futamokon is.

Mit lehet tudni a Vitnyédi pályáról?
- Én sajnos tavaly nem voltam ott, de mivel nem szeretek felkészületlenül menni egy versenyre ezért kicsit kifaggattam Szabó Viktort, aki persze pontos részleteket nem árult el, de annyit sikerült megtudnom, hogy kavicsos pálya. Lesznek remek előzési pontok és trükkös részek. A héten sikerült beszélni Papp Tibi versenyzőtársammal, aki egyszerűen a versenysorozat legjobb pályájának titulálta a Vitnyédi pályát.

Jelenleg hol állsz a bajnokságban?
- Mivel hivatalos eredmény még a mai napig nincs fönt a szervező honlapján, így csak a Gyáli verseny végeredményéből tudok kiindulni. Ott egy műszaki hiba miatt lettem harmadik, szeretett versenytársam Magyar Mihály és testvérem Szalai Bence óriásiszerencséjére. Így feltételezhetően harmadik vagyok a bajnokságban.

A Quadsportot Polaris-sal kinek tudnád ajánlani?
Minden olyan embernek, akinek megdobogtatja a szívét ezek a masinák. Ugyanakkor el kell, hogy mondjam, rengetegen rosszul kezdenek ebben a sportágban. Először is azt tanácsolom a most kezdőknek, hogy gondolják meg, milyen gépet választanak.

Nagyon el tudja rontani a kezdeti lelkesedést, érdeklődést egy csúnya baleset.
Okosan kell tudni választani, még akkor is ha a legdrágább gépre is megvan az embernek apénze. Én szerencsésnek mondhatom magam sok jó gépet sikerült az évek során kipróbálnom, használnom ma már nyugodtan szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy nagyobb tapasztalatom van mint sok ezekkel a gépekkel foglalkozó kereskedőnek.Egy jól megválasztott gép remek társ lehet a szabadidőben, és akár a mindennapokban is. Ennek elengedhetetlen feltétele a forgalmi rendszám, amelytudomásom szerint a legtöbb Magyarországon forgalmazott Polaris gépre megoldható. Miért is fontos ez? Mert ha egy olyan gépet veszel, amin nincs rendszám, nagyon leszűkül a felhasználási kör.

Amennyiben hajlandó vagy egy kicsivel többet áldozni és rendszámoztatod a gépedet, akkor hozzá jutsz egy olyan csodálatos eszközhöz, amely teljesen újélményeket nyújt majd neked. Saját tapasztalatomból elmondhatom, hogyfontos még, hogy amennyiben párkapcsolatbanélsz, vagy családod gyerekeid vannak, akkor több személyes gépet vegyél. Felejthetetlen perceket szerzel magadnak és a veled együtt utazóknak.

Támogatóid?
- Legfőbb támogatóm a családom, akik türelmükkel megértésükkel nagyban hozzá járulnak, hogy hódolni tudjak ennek a remek kikapcsolódási formának.

Minden versenyzőtársamnak ezúton is sok szerencsét kívánok a Vitnyédi futamhoz, és ne haragudjatok, hogy a gépemet ezentúl csak hátulról láthatjátok!

Gyálon verseny csak egyszer van egy évben.......

A Misinek meg jobbulást kívánok!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 07:58, hétfő | Sport

Piastri karrierje első sikerét aratta a Hungaroringen

2024. Július 22. 07:57, hétfő | Sport

Balaton-átúszás - Több mint 11 ezren indultak

Több mint 11 ezren vettek részt a szombatról vasárnapra halasztott 42. Lidl Balaton-átúszáson, melyen a férfiaknál holtverseny született, míg a nőknél Juhász Janka győzött.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

2024. Július 21. 08:16, vasárnap | Sport

Gazdag Dániel mesterhármasával győzött a Philadelphia - Videó

Gazdag Dániel mesterhármasával a Philadelphia Union 3-0-ra legyőzte a vendég Nashville-t az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) szombati játéknapján.