Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 24. 13:07, szerda | Helyi sport

Tar Sándor magyar bajnok!

Tar Sándor magyar bajnok!

Október 18-21. között került megrendezésre a 2012. évi Junior Ökölvívó Magyar Bajnokság.

Az Egerben megrendezésre kerülő versenynek nagy jelentősége volt, mert a most jól szereplő versenyzők, már számításba jöhetnek a 2016 évi rioi olimpián. Ennek okán a 4 napos versenyen jelen voltak a szakmai vezetők is, így Dr. Csötönyi Sándor is, aki a döntő megnyitóján tartott beszédében meg volt elégedve a résztvevő versenyzők teljesítményével. Így a tatabányai versenyzők teljesítményével is akik a legnépesebb 151 fős mezőnyben 6 fővel képviselték városunkat.
Kalló László, Flórián Béla és Kardos József versenyzői Lévai Zsolt a +80 kg-os súlycsoportban a selejtezők során a későbbi magyar bajnoktól kapott ki, így végül a 7. helyen végzett. Váradi Renátó 63 kg-os versenyző a selejtezőn továbbjutva a bronzéremért boxolhatott, azonban ott a címvédőtől,a súlycsoport bajnokától Bársony Bernárdtól szenvedett vereséget, így az 5. helyezést érte el. Babacsik Krisztián 80 kg-ban nagy küzdelmekben a döntőig jutott, ahol továbbra is bizonyította küzdeni tudását, azonban alul maradt a pontozásban, így végül az előkelő 2. helyen végzett.
Rózsa András, Berki Károly és Csokor Zoltán tanítványai: az első rangos versenyén megfelelően helytálló Szilágyi Árpád a 60 kg-os súlycsoportban a 7. helyet szerezte meg. Stettner Kevin a 66 kg-osok között már az elődöntőbe jutásért mérkőzött, ahol az összecsapásban a bírók az ellenfelet látták jobbnak, Így 5. helyezett lett. Tar Sándor a 46-kg-os súlycsoportban a tavalyi 2. helyezését, valamint az 2012 évi teljesítményét tekintetbe véve, jó eséllyel pályázott a bajnoki cím megszerzésére. A döntőben ismételten a múlt évi riválisával került szembe, azonban idén Sanyi a technikás ökölvívásával le tudta győzni az erősnek számító debreceni ellenfelét. Ennek köszönhetően a dobogó legtetejére állva, átvehette a magyar bajnoknak járó trófeát. Sándor teljesítményének köszönhetően megnyilhatott a kapu a válogatottban való szereplésre. A versenyen jelen volt Babai Sándor az ökölvívó szakosztály egyik vezetője, aki a mezőny teljesítményét tekintve a tatabányai versenyzők eredményeit kimagaslónak értékelte.
A junior magyar bajnokságon bíróként Tatabányát Csokor Zoltán képviselte, aki elmondta, hogy a népes mezőnyben jó volt látni, hogy nagyon sok a tehetséges versenyző és ezek között a tatabányaiak is kimagaslóan helyt tudtak állni.
A Hajdúszoboszlón megrendezésre kerülő női ökölvívó magyar bajnokságon bíróként Udvari Attila fogja Tatabányát képviselni. Babai Sándor a serdűlő magyar bajnokságon szerepelt bíróként, azonban meghívást kapott a felnőtt ökölvívó magyar bajnokságra is. Ennek köszönhetően szinte az összes magyar bajnokságon képviselik tatabányát a bíróink.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.