Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Január 20. 08:33, péntek | Helyi sport

Tatabányai Sport Club birkózó szakosztály évértékelése

Tatabányai Sport Club birkózó szakosztály évértékelése

2012 január 13-án tartotta a Tatabányai Sport Club birkózó szakosztálya a vacsorával egybekötött évértékelését.

A meghívott vendégek között megjelent Schmidt Csaba Tatabánya város polgármestere, aki egyben a birkózó szakosztály elnöke is, dr.Kancz Csaba alpolgármester, Molnár Gábor önkormányzati képviselő és a szakosztály legnagyobb szponzora az AGC Autóipari Magyarország Kft. képviseletében Papp Zoltán ügyvezető-igazgató és Gíber Mihály HR vezető. Jelen volt az ünnepségen a TSC ügyvezető-elnöke Sámuel Botond, aki valamikor maga is a szakosztály eredményes birkózója volt.
Katona Géza vezetőedző értékelte a 2011-es évet, kiemelve, hogy a Magyar Birkózó Szövetség 124 szakosztályának rangsorában a 9. helyen végzetek.
Számos magyar bajnoki és diákolimpiai bajnoki címmel és helyezéssel lett gazdagabb a szakosztály és nemzetközi porondra is kijutottak hasonlóan a korábbi évekhez.
Szerencse Mónika, aki a női szakág legeredményesebb versenyzője lett 2011.évben is magyar válogatottként felnőtt európa-bajnoki résztvevő volt és Turák Pál a veterán világbajnokságon képviselte a tatabányai színeket, ahol a remek 3. helyezést érte el. Felnőtt női korcsoportban Csík Annamária jeleskedett, aki a nagyszerű magyar bajnoki második helyen végzett.
2011 legjobb férfi birkózója Ungi Lajos lett, többek között felnőtt magyar bajnoki 3. helyezésével. Junior korcsoportban Kósa Dániel, Majer Ferenc és Koller András jeleskedett. Az utóbbi hosszú sérüléséből felépülve remélhetőleg az idén harcba tud szállni a junior válogatott címeres mezéért.
A junior lányok között Nagy Adrienn érte el a legjobb eredményeket, míg a kadett korúak közül Hornyák Lajos végzett az élen. A serdülő korcsoportban találhatjuk az utánpótlás legeredményesebb versenyzőjét Árvai Márkot, aki két magyar bajnoki címmel és két diákolimpiai aranyéremmel vívta ki ezt a szép titulust. Márkkal kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy idén reménye lehet egy esetleges kadett európa-bajnoki szereplésre is.
A serdülők további rangsora: Czug Bence és Majer Balázs. A serdülő lányok is ragyogóan szerepeltek, különösen Réczi Bianka és Wendler Mónika, akiket már szintén figyelembe vett a Magyar Birkózó Szövetség a 2012.évi válogatott keretekbe. Meg kell említeni a lányok közül Wendler Zsuzsannát és Kovács Ágnest, akik szintén figyelemre méltó eredményeket értek el.
A diák I. korosztály legeredményesebbje Sztancs Csaba lett, megelőzve Bogdán Rolandot és Vátzi Rolandot és Papp Szabolcsot, a diák II-es korosztály legjobbja pedig Vátzi Bálint lett, aki magyar bajnoki és diákolimpiai bajnoki címmel örvendeztette meg a szakosztályt. Nadobán Réka diákolimpiai 4. helye is figyelemre méltó teljesítmény volt.
Szintén sikeres szereplő volt ebben a korosztályban Gyürky Tibor, Balla János, Lencse Sándor és Ferge Bálint. A legkisebb gyermekkorú birkózók vetélkedésében Deák Zoltán, Harsányi Roland, Nadobán Erik és Magyar Levente képviselte az élmezőnyt.
Meg kell említeni a Tatabányai Sport Club veteránkorú birkózóit is, akik szintén magyar bajnoki címekkel és dobogós helyezésekkel öregbítették a szakosztály hírnevét. Felsorolásképpen: Csajághy Csaba, Árvai András, Triff-Árkosi Sándor, Turák Pál, Czug Zsolt, Gyürky Sándor, Kövesdi István, Kósa Sándor, Vadas János, Pápai Robert, Honyák Lajos, Szénási Mihály és Szénási János nevét kell megemlíteni.
A szakosztály 2012.évre is nagy terveket dédelget, meg szeretné őrizni pozícióját a magyar birkózás palettáján. Joggal reménykedhet abban, hogy idén is világversenyen szereplő versenyzőt ad a szakosztály és mind Tatabányán, mind a környező településeken be szeretne indítani további csoportokat.
Az edzői teendőket továbbra is Katona Géza látja el vezetőedzőként, Turák Pál és Szabó Róbert szintén eredményes munkát végez a szakosztályban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben