Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. December 17. 10:05, hétfő | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Távozik a szakmai befektető

Távozik a szakmai befektető

A Mészáros és Mészáros Kft. 2013. január hó 01-től nem támogatja tovább a FC Tatabánya labdarúgócsapatát, és egyúttal megválik 50 százalékos tulajdonrészétől is.

A döntés hátterében a tulajdonos elleni folyamatos hangulatkeltés és a személye elleni támadások álltak, amelyek az NB II 13. fordulójának hazai mérkőzésén csúcsosodtak ki. A tulajdonosi kör ezt követően hosszas mérlegelés után döntött úgy, hogy nem folytatja a közös munkát a csapattal. A Mészáros és Mészáros Kft. az elmúlt másfél évben a vállalt anyagi támogatását messze meghaladóan a működési költségek több mint kétharmadával segítette a csapatot. Az elkövetkezőkben Mészáros Lőrinc a megyei labdarúgás támogatása mellett, biztosítja a következő olimpiáig Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes cselgáncsozónak ígért évi 1 millió forint összegű támogatást. Az önkormányzat megköszönte a cég eddigi támogatását, és sajnálatát fejezte ki a tulajdonostársak döntése miatt. Az önkormányzatnak továbbra is fontos a nagy múltú labdarúgócsapat sorsának alakulása, ezért 1 Ft-os vételár fejében visszavásárolja a Mészáros és Mészáros Kft. tulajdonrészét. A klub szakmai irányítását, működését a következő időszakban az önkormányzat biztosítja, de ezzel egyidejűleg megkezdődött a szakmai befektető, illetőleg a szponzorok keresése.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.