Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Április 21. 06:00, csütörtök | Külföld
Forrás: Szerémy Tamás, az MTI tudósítója jelenti:

Több mint 500 év börtönt kapott egy pedofíliával vádolt tanár Törökországban

Több mint 500 év börtönt kapott egy pedofíliával vádolt tanár Törökországban

508 év 3 hónap börtönre ítélte szerdán a dél-törökországi Karaman város büntetőbírósága azt a tanárt, aki szexuálisan zaklatott 10 kiskorú fiút.

A perben már az első tárgyalási napon döntés született. Az 54 éves Muharrem Büyüktürköt emellett szabadságkorlátozás, szándékos bántalmazás, valamint obszcén felvételek bemutatása vétkében is bűnösnek találták.

A vádlott felszólalásában homoszexuálisnak vallotta magát. Előbb azt mondta, hogy nem zaklatott senkit, később mégis úgy fogalmazott, hogy "a gyerekek azért ültek az ölébe, mert szerették".

Az eset széleskörű felháborodást váltott ki a török társadalomban, mivel a bántalmazásokra olyan bentlakásos otthonokban került sor, amelyeket két kormányközeli alapítvány működtet.

Sema Ramazanoglu, az ország családügyi minisztere korábban egyedülálló eseménynek minősítette a történteket és azzal gyanúsította meg a többi parlamenti erőt, hogy a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) lejáratására használják fel az ügyet.

Lale Karabiyik, a legnagyobb ellenzéki tömörülés, a Köztársasági Néppárt (CHP) alelnöke szerdán azt nyilatkozta: a dolog itt még nem ért véget, a többi felelősre is fényt kell deríteni.

Karamanban a nap folyamán rendkívüli biztonsági óvintézkedések voltak érvényben, amelynek keretében összesen 925 rendőrt teljesített szolgálatot. A hatóságok a település bejáratainál ellenőrző pontokat alakítottak ki, ahol minden egyes járművet és személyt átvizsgáltak. A bíróság épülete előtt négy páncélozott vízágyút állomásoztattak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.