Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2013. Április 02. 10:09, kedd | Helyi sport

Tovább menetelnek a Kodályosok

Tovább menetelnek a Kodályosok

A tavaszi szünetben sem pihentek a tatabányai Kodály Zoltán Általános Iskola fiú kézilabdásai.

A nyolcadikosok (U14) Pécsen, az ERIMA utánpótlás kézilabda-bajnokság elődöntőjében kitűnően szerepeltek és bejutottak az országos döntőbe!Hat kiváló csapat 2 csoportban kezdte meg a mérkőzéseket. A hatból csak az első két helyezett juthatott az országos fináléba.


A csoportmérkőzések során a tatabányai fiúknak a Dunaújvárosi Sportiskola alakulata nem okozott különösebb problémát, 11 gólos győzelemmel indult a nap. Majd a nagy rivális, a Veszprém következett! A srácok óriási lelkesedéssel és akarattal vetették magukat a küzdelembe, már a mérkőzés elején magukhoz ragadták a kezdeményezést. A védekezés jól működött, Eichkern Levente parádézott a kapuban és a mezőnyben is szinte minden összejött. A veszprémi csapat egyszer sem vezetett a mérkőzés során, sőt volt, hogy 8 gólos különbséget mutatott a csarnok eredményjelzője! A fiúk végig magas hőfokon játszottak, a lelátón pedig zúgott a „HAJRÁ KODÁLY!”, a végén 3 gólos fantasztikus győzelemnek örülhettek Horváth Árpád tanítványai.
Az elődöntő másnapján a legfontosabb mérkőzés következett a keresztjátékban: a másik csoport második helyezettje, a Vác ellen muszáj volt nyerni a Kodálynak, hiszen ha ezt a derbit elveszítik, búcsút mondhatnak az országos döntőnek. A váci csapat nem adta olcsón a győzelmet, kemény, szívós ellenfélnek bizonyultak. Felváltva estek a gólok, sajnos még a második félidő elejére sem sikerült meglépni az ellenféltől. De aztán Antal Máté vezérletével ritmust és védekezést váltottak a kodályosok, a labdaszerzésekből könnyű gólokat lőttek és pillanatok alatt 5-6 gólra nőtt az előny, melyet aztán a mérkőzés végéig sikerült megtartani. Az elődöntő utolsó mérkőzését – a döntőt – ismét a veszprémi csapattal játszották a tatabányaiak. Itt már sajnos fejben elfáradtak a fiúk, nem sikerült megismételni az előző napi bravúrt, így 1 góllal alulmaradtak a bakonyi alakulattal szemben, de így is az elődöntő 2. helyén végeztek és az áprilisi országos döntőbe jutottak!
Eredmények: Kodály – Dunaújváros 32:21, Kodály – Veszprém 27:24, Kodály – Vác 26:20, Kodály – Veszprém 20:21
Az országos döntőbe jutott csapat tagjai: Eichkern Levente, Csapó Levente, Antal Máté, Bagi Gergő, Jaczkó Márk, Kuzma Ábel, Rozner Kevin, Gulyás Gergő, Máté Dávid, Szakács Benedek, Antal Zoltán, Jaczkó Szabolcs, Kiss Soma, Balogh Marcell
A csapat edzője: Horváth Árpád

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:19, kedd | Sport

Az MLSZ szerint közel 80 százalékkal csökkentek a súlyos játékvezetői hibák az NB1-ben

Hanacsek Attila, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke szerint közel nyolcvan százalékkal csökkent a súlyos bírói hibák száma az OTP Bank Ligában.