Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Hírek

2012. Október 31. 14:32, szerda | Helyi sport

TSC birkózó szakosztály friss hírei

TSC birkózó szakosztály friss hírei

A közelmúltban Dorogon és Kecskeméten léptek szőnyegre a TSC birkozó szakosztály tehetséges versenyzői.

Lány utánpótlás csapatbajnokságDorog, 2012.10.28.
Dorogon rendezték meg a 2012.évi utánpótlás és diák csapatbajnokság küzdelmeit a lányok részére. Kislányaink kiválóan összeszedték magukat és az elvárásoknak megfelelően az élmezőnyben tudtak végezni.
Réczi Bianka és Wendler Mónika mint két alapember, akik mindketten magyar bajnokok és diákolimpiai bajnokok minden mérkőzésüket nyerték, de Wendler Zsuzsanna és Varjú Virginia győzelmekkel sokat segített a dobogós hely eléréséhez. Kovács Ági is becsülettel helytállt. Örömteli volt a lányok lelkesedését és összetartozását látni, a kiváló csapatszellem meghozta a hőn áhított bronzérmet, így a Tatabányai SC utánpótlás-csapata a dobogó harmadik fokára állhatott fel, csakúgy mint 2011.évben.
A bronzérmes csapat tagjai:
Réczi Bianka, Wendler Mónika, Wendler Zsuzsanna, Varjú Virginia, Kovács Ágnes
A csapattalálkozók eredményei:
Tatabánya - Túrkeve 16:4
Tatabánya - Törökszentmiklós 8:12
Tatabánya - Vasas 8:8
(több technikai ponttal a Tatabánya javára)
A verseny végeredménye:
1. Dorogi NC
2. Törökszentmiklós
3. Tatabányai SC
4. Vasas SC
5. Érdi Spartacus
6. Túrkeve

Diákolimpia serdülő kötöttfogásDorog 2012.10.26.

Az elmúlt hétvégén Dorog játszotta a főszerepet a birkózó-versenyek rendezésében, hisz mind a diák I. korcsoport, a serdülő korcsoport diákolimpiája és a leány csapatbajnokság döntője zajlott a valamikori bányászvárosban.
A serdülők között is az ország minden részéből a legjobbak léptek szőnyegre mintegy 140-en. A Tatabányai Sport Club mini-küldöttsége ezen a versenyen is kihozta a várható maximumot, hisz Árvai Márk abszolút magabiztossággal kiváló versenyzéssel minden ellenfelét legyőzve nyolcadik diákolimpia bajnoki címét szerezte meg. Jellemző, hogy Márk a döntőben ellenfelét mindkét menetben technikai tussal verte.
Sztancs Csaba teljesítménye is remek volt, Ő ezen a versenyen váltott súlycsoportot és az egy súllyal nehezebbek között is a sikert jelent harmadik helyen végzett.
EREDMÉNYEK:
50 kg Árvai Márk I. hely
85 kg Sztancs Csaba III. hely

Edző: Katona Géza

Diákolimpia - Diák I. korcsoportDorog, 2012.10.27.

A 2012.évi diákolimpia kötöttfogású országos döntője zajlott Dorogon a Városi Sportcsarnokban. A kiválóan megrendezett versenyen 160 birkózó méretette meg egymást. A végelszámolásnál ott voltak a TSC fiataljai is, bizonyítván, hogy ebben a korosztályban is az országos élmezőnyben vannak.
Az eredményeket tekintve kiemelkedik Vátzi Roland teljesítménye, aki a tavaszi magyar bajnoki címe után, melyet szabadfogásban szerzett kötöttfogásban is a legjobbnak bizonyult és ezzel megszerezte első diákolimpiai bajnoki címét.
A sorban nem marad el Gyürky Tibor, aki a rangsor-versenyeken nagyon jól teljesített és egyszer első és egyszer második volt, itt is a dobogón végzett és kevés hiányzott ahhoz, hogy Ő birkózza a döntőt. Teljesítménye dicséretre méltó volt.
Bogdán Roland és Vátzi Bálint egyaránt ötödik lett a sok jó birkózót felvonultató súlycsoportjukban, szoros három menetes meccsen maradtak alul az éremcsatában. Szereplésük jónak ítélhető.
Az indulóink közül Papp Szabolcs, Balla János, Kövesdi Kevin és Lencse Sándor győzelmekkel menetelt, de nekik nem sikerült a hat közé kerülni.
Eredmények:
42 kg Gyürky Tibor III. hely
46 kg Bogdán Roland V. hely
50 kg Vátzi Bálint V. hely
63 kg Vátzi Roland I. hely

Edző: Katona Géza, Turák Pál és Ungi Lajos
Edző: Katona Géza és Turák Pál

Gladiolus Kupa Felnőtt Szabadfogású Férfi-, és Női Magyar BajnokságKecskemét, 2012.10.27.
Kecskeméten rendezték meg a szabadfogású birkózók felnőtt magyar bajnokságát, mint női, mint férfi szinten.
A Tatabányai Sport Club képviseletében két birkózó hölgy indult a versenyen és mindketten az előkelő bronzérmet szerezték meg a súlycsoportjukban. Mindkét birkózó lányunk Budapesten jár iskolába és az edzést a tanulással összeegyeztetve érték el ezt a szép sikert.
A Londoni Olimpiai Játékokat megjárt versenyzők közül is többen is rajthoz álltak, így a nők között Sastin Mariann, a férfiak között Ligeti Dániel is, akik az elvárásoknak megfelelően be is gyűjtötték a magyar bajnoki címet.
Eredmények:
55 kg CSÍK Annamária III. hely
67 kg NAGY Adrienn III. hely

Edző: Katona Géza


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:24, vasárnap | Külföld

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Szlovéniában

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.

2024. Július 21. 08:22, vasárnap | Sport

Norris vezérletével mclarenes első sor a Hungaroringen

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a 39. Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérő edzését a Hungaroringen, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.