Városlista
2024. szeptember 26, csütörtök - Jusztina

Hírek

2014. Február 10. 09:19, hétfő | Helyi sport

U9: Magabiztosan szerezte meg a Környe a Sváb Kupát

U9: Magabiztosan szerezte meg a Környe a Sváb Kupát

Január 11-én kezdődött meg Várgesztesen a Sváb Kupa elnevezésű teremlabdarúgó sorozat tizenkettedik szezonja, amely két éve az utánpótlás korosztállyal is kibővült.

Kecskéd, Környe, a Vértesi Erőmű és Vértessomló U9-es csapatai az elmúlt három forduló alatt és három helyszínen ízig-vérig focistaként küzdöttek, majd érkeztek el szombat délelőtt ugyanilyen elszántsággal a záráshoz Vértessomlón.
Környe együttese már a nyitányban az élre tört és nem is engedett egyetlen csapatot sem a következő hetekben a közelébe, míg mögötte fordulónként „helycseréztek” időnként az együttesek. A Környét a szombati forduló szerzett pontszámait tekintve „megszorongatta” a kecskédi és vértessomlói alakulat, mivel mindhárman 6 pontot gyűjtöttek be a végére, így a gólkülönbség döntött a listavezető javára, de összességében nem volt veszélyben a kupagyőzelme.
A záró fordulóban a Vértessomló 10-1-es győzelmet aratott a Vértesi Erőmű felett, 8-1-es vereséget szenvedett el a Környétől, majd két gólt rúgott a Kecskédnek, miközben csak egyet kapott. A Környe első mérkőzésén 3-2 arányban kikapott a Kecskédtől, a Vértesi Erőmű elleni meccsük után azonban többen csak találgatták, hogy 14, vagy annál több alkalommal rezgették-e meg az ellenfél hálóját?
A kupa és az eltelt hetek lényegét, erejét és fontosságát a Vértesi Erőmű edzője így fogalmazta meg – amolyan szolgálati közleményként –, amikor a Környe elleni meccs félidejében látta kissé letörni a gyerekeket: nincs semmi baj, játszatok, hát ezért jöttünk! A környeiek edzője pedig így, amikor a mérkőzés után a csapat tagjainak pontos végeredményt firtató kérdéseire válaszolt: nem számít, csak a játék!
A 2014-es U9-es Sváb Kupát összesítésben a környei csapat nyerte el, második helyen végzett a Kecskéd, harmadikon a Vértessomló és negyediken a Vértesi Erőmű. S minthogy valóban csak a játék számít, a díjátadáson a résztvevő valamennyi csapat képviselője boldogan szoríthatta magához a kupákat és okleveleket, s ahogy már lenni szokott, valamennyi kis labdarúgónak jutott ajándékba egy-egy szelet csokoládé is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Szeptember 26. 08:17, csütörtök | Belföld

Szijjártó Péter az ENSZ-közgyűlésben: a kérdés az, hogy mi a leggyorsabb út a békéhez

A kérdés az, hogy mi a leggyorsabb út a békéhez Ukrajnában - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ-közgyűlés 79. ülésszakán helyi idő szerint szerdán mondott beszédében.

2024. Szeptember 26. 08:11, csütörtök | Sport

Európa-liga - Brüsszeli vereséggel rajtolt a Ferencváros

A Ferencváros 2-1-es vereség szenvedett a belga Anderlecht otthonában a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának szerdai nyitófordulójában.

2024. Szeptember 26. 08:09, csütörtök | Belföld

Meteorológia: 10 Celsius-fokkal esik vissza a hőmérséklet vasárnapra