Városlista
2024. július 26, péntek - Anna, Anikó

Hírek

2013. December 06. 08:13, péntek | Helyi sport
Forrás: www.tatabanya.hu

Új műfüves pálya Dózsakertben

Új műfüves pálya Dózsakertben

Újabb sportolási, mozgási lehetőséggel gazdagodott a Dózsakert.

Az általános Iskola és sportcsarnok szomszédságában Schmidt Csaba polgármester, dr. Kancz Csaba alpolgármester, dr. Partali László helyi önkormányzati képviselő és Khéner László az MLSZ megyei igazgatójának jelenlétében felavatták az új műfüves grundpályát.
Schmidt Csaba mintaértékűnek nevezte a beruházást, amely összefogás nélkül nem valósulhatott volna meg. A polgármester arra is kitért, hogy ezek a fejlesztések jól illeszkednek az "Egészséges Tatabányáért" programhoz. A kezdőrúgást Schmdit Csaba és dr. Partali László olyan labdával tette meg, amelyen az egykori "Aranycsapat"tagjainak, így Grosicsnak, Buzánszkynak kézjegye van, s az önkormányzati képviselő tulajdona.Az új műfüves pályát a Dózsa és Váci iskolások labdarúgó mérkőzése avatta fel. A projekt az MLSZ szakmai és anyagi támogatásával valósulhatott meg. A télen és nyáron is használható pálya tartozéka két rögzített kézilabdakapu hálóval, és egy 1,1 méter magas, időjárás és hőálló palánk, amely körbekeríti a műfüves pályát az alapvonal mentén. A 12x24 méteres pályát továbbá kerítéssel, és az oldalvonalak mellett labdafogó hálóval is körülvesz.Tatabányán már korábban elkezdődtek a tömegsportot, a grundfocit támogató infrastrukturális fejlesztések. A Jubileum Parkban található két műfüves grundpálya, Alsógallán a tavalyi évben építették, az idén – ennek a projektnek a részeként – Újvárosban, a Szent Margit Katolikus Általános Iskola udvarán is elkészült egy műfüves kispálya. A dózsakerti átadással a mindennapos kikapcsolódás, a sportolás lehetősége elérhetőbb lesz a városrész lakói számára. Ezzel együtt felújították a grundfoci pálya melletti aszfaltos pályát is, ahol többféle labdajátékot játszathatnak a dózsakerti gyerekek és a sportolni akaró felnőttek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.