Városlista
2024. szeptember 4, szerda - Rozália

Hírek

2014. Április 29. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Új támogatási lehetőség fűszerpaprika-termelők részére

Új támogatási lehetőség fűszerpaprika-termelők részére

A fűszerpaprika-termelők mezőgazdasági csekély összegű (de minimis) támogatásáról szóló rendelet alapján vissza nem térítendő mezőgazdasági csekély összegű támogatást igényelhetnek a fűszerpaprika-termelők a minőségi fűszerpaprika termelése céljából 2013. október 20. és 2014. április 10. közötti időszakban megvásárolt fémzárolt vetőmag költségeinek részbeni kompenzálására. A rendelkezésre álló forrás 2014. évben legfeljebb 170 millió Ft.

A támogatás igénybevételére az a fűszerpaprika-termelő jogosult, aki a támogatás alapját képező, vásárolt vagy termeltetőtől, termelői csoporttól átvett fémzárolt vetőmagot teljes egészében saját használatában lévő földterületen fűszerpaprika termesztése céljából felhasználta.
A támogatás igénybevételéhez az N0393 számú nyomtatványt a 2014. május 1. és május 31. közötti időszakban kell benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz.

A támogatás igénybevételének további feltétele, hogy a támogatás igénylőjének nyilatkoznia kell arról, hogy mely egyéb vállalkozással/vállalkozásokkal tekinthető egy és ugyanazon vállalkozásnak. Erről bővebb információt és a szükséges nyomtatványt (G20000-01) a csekély összegű támogatások igénybevételéhez kapcsolódó „egy és ugyanazon vállalkozás” minőségről, valamint az alkalmazott üzleti évről történő nyilatkozattételi kötelezettségről szóló MVH Közlemény tartalmazza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 03. 07:50, kedd | Belföld

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

Mintegy 12 millió tankönyvet szállított ki a posta az oktatási intézményekhez

2024. Szeptember 03. 07:43, kedd | Belföld

Varga-Bajusz Veronika: oktatási céllal továbbra is lehet mobiltelefonokat használni az iskolákban

A mobiltelefonok oktatási célra történő használata továbbra is támogatott

2024. Szeptember 03. 07:40, kedd | Belföld

Kövér László: annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik

Annyi jövője van Európának és Magyarországnak, amennyi európai és magyar gyermek születik, ha vannak gyermekek, akkor lesz jövője az őket vállaló családoknak és a nemzetnek, ha nincs gyermek, akkor nincs jövő

2024. Szeptember 02. 07:53, hétfő | Belföld

Mától két hétre lezárják a Kőröshegyi völgyhidat

Karbantartási munkálatok miatt hétfőtől várhatóan két hétre teljesen lezárják a Kőröshegyi völgyhidat az M7-es autópályán.