Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Április 26. 00:00, szombat | Helyi sport

Újabb három bajnoki címmel büszkélkedhetnek a környei kemposok

Újabb három bajnoki címmel büszkélkedhetnek a környei kemposok

Három Országos Bajnoki címmel érkeztek haza a Gyémánt Kempo SE Környe színeiben versenyző kempokák pár hete Pécsről

Az Országos Gyerek Bajnokságról, Sárosdon pedig a 13 – 18 éves sportolók igazolták tehetségüket, tudásukat, kitartásukat. Ők is három aranyéremmel büszkélkedhetnek.
Összesen 15 dobogós helyezést, köztük három aranyérmet szereztek Sárosdon, az Ifi-Junior Országos Bajnokságon a Gyémánt Kempo SE Környe versenyzői, Bognár Levente mester tanítványai, aki méltán büszke az eredményekre. A legkiemelkedőbben Gacs Dániel teljesített, aki földharcban és Chikara Kurabe-ben is mindenkit maga mögé utasított, míg formagyakorlatát második helyezéssel díjazták az ítészek. A pihenő nélküli, három menetes (kesztyűs küzdelem – dobásküzdelem – földharc) nagyon-nagyon fárasztó és sok technikát igénylő szám, a Chikara Kurabe után korosztályában Heszler Krisztián is a dobogó legmagasabb fokára állhatott.
Földharcban második helyezést ért el Csík Ádám és Juhász Bence, bronzérmet szerzett Juhász Martin és Nyíri Zoltán. A Chikara Kurabe-t követően ezüstérmet vehetett át Juhász Martin, míg Csík Ádám bronzot. Formagyakorlata alapján a bajnokság döntnökei Heszler Boldizsárt és Nyíri Zoltánt a második, Juhász Martint a harmadik helyre sorolták. A B full, azaz a fej kivételével a test minden pontját teljes erővel támadható, és akár kiütéssel, vagy az ellenfél részéről kopogtatással (feladással) is végződhető küzdelmek Heszler Boldizsár számára ezüst-, Juhász Bence részére bronzérmet eredményeztek.
A két országos megmérettetés eredményei alapján Bognár Levente úgy véli, hogy a május végi Seregélyes Kupa is szép teljesítményeket tartogat a Gyémánt Kempo SE Környe számára. Az is biztos, hogy a sportág népszerűsége is egyre nő a községben. Mint a mester elmondta, a gyerekekkel együtt jelenleg már 8-9 felnőtt edz rendszeresen, s nemcsak férfiak, hiszen egy anyuka is található a környei kemposok között. Az egyesület továbbra is várja a mozogni vágyó fiatalokat, felnőtteket az általános iskola tornatermében, ahol hétfőn 16.30-kor, szerdán 17 órakor kezdődik az edzés.

Címkék: környei kemposok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 10. 00:00, szerda | Helyi sport

Kézilabda Európa-liga - A Tatabánya főtáblás, négy további magyar csapat a selejtezőben

A Tatabánya a főtáblán, a négy további magyar együttes pedig a selejtezőben kezdi meg szereplését a kézilabda Európa-ligában.

2024. Július 24. 08:13, szerda | Sport

Ötgólos győzelmet aratott a BL selejtezőben a Ferencváros

A Ferencváros kedden meggyőző sikerrel kezdte meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében: a második forduló első, hazai felvonásán 5-0-ra verte a walesi The New Saints csapatát.

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:10, szerda | Életmód

Több mint nyolcvan éve a múlt vasárnap volt a legmelegebb nap a világon

Vasárnap, július 21-én mérték a legmagasabb hőmérsékletet a világon a feljegyzések kezdete, azaz 1940 óta; a globális átlagos felszíni hőmérséklet ezen a napon 17,09 Celsius-fok volt